پریوش سارانی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
02 شهریور 1401
به روز رسانی
14 شهریور 1401
کشور قطر از جمله ثروتمندترین کشورهای جهان است که شهر دوحه پایتخت آن در زمره شهرهای پربازدید خاورمیانه قرار دارد. قطر با وجود جاذبههای چشمنواز، معماری شگفتانگیز، رستورانهای متنوع و دیگر ویژگیهای خاص، مقصدی دیدنی برای علاقهمندان به سفر به شمار میرود، بهخصوص که این روزها دوستداران ورزش فوتبال هم بیصبرانه منتظر شروع جامجهانی 2022 در این کشورند تا به آن سفر کنند. در ادامه با این کشور دیدنی بیشتر آشنا خواهیم شد.
چرا باید به کشور قطر سفر کرد؟
- این کشور با دارا بودن سیستم امنیتی قوی از امنترین کشورها به شمار میرود.
- مجله فوربز (Forbes) کشور قطر را ثروتمندترین کشور دنیا از نظر سرانه درآمد ناخالص ملی (GNI Per Capita) انتخاب کرده است.
- قطر بالاترین امتیاز در ارائه غذاهای حلال را به خود اختصاص داده است.
- این کشور پیشرفتهای زیادی در زمینه آزادی زنان، حقوق اجتماعی، آموزش و ورزش داشته است.
- قطر جاذبههای گردشگری طبیعی و تاریخی، مراکز خرید متنوع و امکانات لوکس و مدرنی دارد.
- کشور قطر یکی از کشورهایی است که سریعترین رشد را در زمینه گردشگری داشته و هر ساله تعداد قابل توجهی از گردشگران به این کشور سفر میکنند.
- در قطر علاوه بر خرید، میتوانید غذاهای خیابانی، غذاهای سبک مدرن و امروزی و بین المللی را نیز تجربه کنید.
اطلاعات کلی درباره کشور قطر
جغرافیا: قطر شبه جزیرهای است که اطراف آن را آبهای خلیج فارس احاطه کرده و فقط با عربستان مرز خاکی دارد. این کشور با حدود 11.493 کیلومتر مربع مساحت، از شرق با امارات و از شمال هم با ایران مرز آبی دارد.
جمعیت: طبق سرشماری انجام شده در سال 2021 قطر بیش از 2 میلیون و 900 هزار نفر جمعیت داشته است.
دین: دین رسمی در قطر اسلام است و بهطور کلی در این کشور ۶۷.۷ درصدمسلمان، ۱۳.۸ درصد هندو، ۱۳.۸ درصد مسیحی و ۳.۱ درصد بودایی وجود دارد.
زبان: عربی زبان رسمی قطر با گویش محلی عربی خلیجی و زبان اشاره قطری نیز زبان جامعه ناشنوایان است؛ انگلیسی هم بهعنوان زبان دوم در این کشور استفاده میشود.
نژاد: نژاد درصد بالایی از مردم قطر به شبهجزیره عربستان بازمیگردد؛ اهالی این شبهجزیره در قرن 18 پس از میلاد به قطر مهاجرت کردند.
اقتصاد: قطر ثروتمندترین کشور دنیا از نظر شاخص سرانه درآمد ناخالص ملی (GNI Per Capita) بوده و اقتصاد آن مبتنی بر نفت، گاز و پتروشیمی است. این کشور یک اقتصاد کاملا وابسته به گاز دارد. قطر عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و سومین کشور دارنده ذخایر گاز پس از ایران و روسیه است که تخمین زده شده ذخیره گاز آن، برای ۲۰۰ سال آینده کافی است. گردشگری از دیگر منابع درآمدزا برای این کشور محسوب میشود که این روزها بسیار پر رونق است.
نظام سیاسی قطر: نظام سیاسی قطر پادشاهی مطلقه و یا پادشاهی مشروطه است که در آن امیر قطر رئیس کشور و دولت است.
تعداد شهرداریها و مناطق: قطر 8 شهرداری (دوحه، الریان، الوکره، الخور، الشحانیه، ام صلال، الضعاین، الشمال) و 98 منطقه دارد.
فرهنگ قطر: فرهنگ این کشور شبیه کشورهای دیگر در سرزمین بحرین بوده و متاثر از اسلام است.
شهرهای خواهرخوانده: برازیلیا (برزیل)، پکن (چین)، آلامدا (کالیفرنیا ایالات متحده آمریکا)، تفلیس (گرجستان)، آنکار (ترکیه)، لس آنجلس و میامی (ایالات متحده آمریکا) و...
واحد پول: ریال قطر (QAR)
بزرگترین شهرها: دوحه و الریان
روز ملی قطر: 18 دسامبر
پیش شماره: 974+
اطلاعات سفر به قطر
غذاهای سنتی قطر
- هریس (ترکیبی از حبوبات و شیر)
- سالونا (ترکیبی از گوشت تند و سوپ سبزیجات)
- مدروبا (شلهقلمکار ماه رمضان)
- مجبوس (برنج با رایحه ادویههای عربی)
- لوقمات (حلوای رمضانی که در دهان آب میشود)
- قوزی (کباب بره معروف عربی)
- تَرید (یکی از معروفترین غذاهای سنتی قطر)
- کوسا محشی (کدوی شکمپر با گوشت گوسفند)
- بلالیت (غذایی هندی در سرزمین عربی)
- مرگوگ (ترکیب جادویی گیاه و گوشت)
صنایع دستی قطر
- شالهای گلدوزی شده عربی
- قلیانهای رنگی زیبا
- جعبههای چوبی زینتی
- ظرفهای قهوهخوری عربی
- ساز عود (بربط)
- مروارید
- طلا
- میوه خشک و آجیل
- دستگاه عود و عود سنتی
- ادویههای باکیفیت
شهرهای مهم قطر
- الدوحه (Al Doha): حدود ۸۰ درصد از ساکنان قطر در این شهر زندگی میکنند که در بخش بعدی بهطور اختصاصی به آن خواهیم پرداخت.
- الریان (Al Rayyan): در ۱۰ کیلومتری شمال دوحه قرار دارد و یکی از بزرگترین مناطق مسکونی خارج از دوحه است که فدراسیون سوارکاری قطر و نمایشگاه سالانه اسب عرب در آنجا قرار دارد.
- الوکرا (Al Wakra): الوکرا بین مسیعید و دوحه واقع شده است؛ این شهر ابتدا یک دهکده کوچک مروارید و ماهیگیری بود که به مرور زمان خود را به یک شهر کوچک با جمعیتی بیش از ۳۰۰۰۰ نفر تبدیل کرد. موزه الوکرا و نمایشهای هنری و معماری از جذابیتهای این شهر است.
- مسیعید (Mesaieed): هسته اصلی صنعت این کشور در این شهر است که در ۴۵ کیلومتری جنوب دوحه، در شبه جزیره ساحل شرقی قرار دارد. این بندر هم یک بندر صادراتی نفت و هم یک بندر تجاری با پالایشگاهها است.
- خور العدید (Khor Al Udaid): در جنوب دوحه، تپههای شنی دریا را دربرگرفته که دسترسی به آن تنها از طریق خودروهای چهارچرخ محرک امکانپذیر است.
- شهر صنعتی راس لافان (Ras Laffan Industrial City): RLIC که در امتداد ساحل شمالی شبه جزیره قطر واقع شده است؛ اینجا یکی از مکانهای صادراتی صنعتی مهم و قابل دسترس در جهان به شمار میرود.
- مدینه الشمال (Madinat Al-Shamal): یک شهر جدید در انتهای شمالی شبه جزیره، در حدود ۱۰۷ کیلومتری شمال دوحه که بهعنوان یک مرکز اداری بر چندین روستای ساحلی نظارت میکند.
- الخور (Al Khor): الخور در ۵۷ کیلومتری ساحل شمالشرقی دوحه قرار دارد و به دلیل داشتن قایقهای ماهیگیری، صنایعدستی کوچک، سواحل، برجهای تاریخی و مساجد در میان مردم و توریستها بسیار محبوب است.
- الرویس (Al Ruwais): این شهر که در شمال شبه جزیره قرار دارد نمونه خوبی از ترکیب سبک زندگی بادیه نشینان با دنیای مدرن امروزی است.
- الزباره (Al Zubara): این شهر در ۱۰۰ کیلومتری شمالغربی دوحه قرار گرفته و به دلیل قلعه قدیمی خود مشهور است.
- الدخان (Al Dukhan): شهر دخان در ساحل غربی شبه جزیره و در ۸۴ کیلومتری دوحه قرار دارد و آن را با سواحل زیبایش میشناسند.
هتل های قطر
- هتل استی رجیس
- هتل شرایتون گراند
- هتل موندریان
- هتل فریز سویتس
- هتل فور سیزن
- هتل زباراح
- هتل جی دبلیو ماریوت
- هتل رادیسون بلو دوحه
- هتل لاسیگال
- و...
رستوران های قطر
- رستورانهای زنجیرهای آسیا لایو
- رستوران میکونوس
- رستوران بان تایی
- خانه استیک پرایم
- خانه بیجینگ
- رستوران بینالمللی مارکت
- رستوران کیو
- آشپزخانه کونتری ریک
- ارگان رستوران مراکشی یا مغربی
- و ...
معرفی شهر دوحه | Doha
دوحه پایتخت و پرجمعیتترین شهر قطر است که در شرق این کشور، جنوب الخور و شمال الوکره قرار دارد. این شهر مرکز سیاسی و اقتصادی قطر محسوب میشود که به سرعت در حال پیشرفت است. شهر دوحه یکی از مراکز مالی در خاورمیانه و پایتخت تجاری قطر نیز به شمار میرود که دیدنیها و امکانات بسیاری را در خود جای داده است. همچنین این شهر مرکز آموزشی قطر محسوب میشود که در آن بیشترین تعداد مدرسه و کالج به چشم میخورد؛ مجتمع آموزشی شهر آموزش، یکی از این مراکز است که سازمان غیرانتفاعی بنیاد قطر آن را راه اندازی کرد. منطقه اسپایر که به شهر ورزش مشهور است نیز در الریان زیر نظر دوحه قرار دارد؛ اسپایر دارای مجهزترین و بهروزترین آکادمی و امکانات در سطح جهانی است.
از رویدادهایی که در دوحه برگزار شده است، میتوان به اولین نشست وزیران در دور مذاکرات توسعه دوحه در سازمان تجارت جهانی، میزبانی مسابقات آسیایی در سال 2006، بازیهای پان عرب در سال 2011 (یک رویداد چند ورزشی منطقهای است که بین کشورهای جهان عرب برگزار میشود)، جام ملتهای آسیایی در سال 2011، کنفرانسهای متعدد بینالمللی از جمله کنفرانس اتحادیه بینالمجالس، چارچوب پیماننامه سازمان ملل در تغییر اقلیم و نشست سازمان تجارت جهانی اشاره داشت. بزرگترین شبکه خبری خاورمیانه، الجزیره، با کانالهای متعدد تلویزیونی نیز در شهر دوحه قطر قرار دارد.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید کتابخانه ملی قطر در محوطه شهر آموزش با حدود 42000 متر مربع مساحت و با بیش از یک میلیون کتاب و پانصد هزار نسخه دیجیتال بهعنوان بزرگترین کتابخانه موجود در خاورمیانه شناخته میشود. در این مجموعه کارمندانی از ۳۹ کشور مختلف مشغول به کارند و کتابخانه حدود ۱۴۴ هزار عضو فعال دارد. علاقهمندان به عکاسی از معماری سنتی قطر میتوانند به دهکده فرهنگی کاتارا که به سبک معماری عربی ساخته شده، بروند.
در قطر غذاهای اصیل عربی و انواع و اقسام غذاهای خاورمیانه طبخ میشود؛ میتوانید با رفتن به رستورانهای شهر دوحه غذاهای لذیذ و خوشمزه آنجا را امتحان کنید و طعمی متفاوت را تجربه کنید. از دیگر جذابیتهای دوحه وجود امکانات متنوع برای کودکان است که از میان آنها میتوان از پارک «انگری برد ورلد» نام برد که براساس تم کارتون دنیای پرندگان خشمگین ساخته شده است.
صحرای شنی و آبهای آبی درخشان خلیج، گردشگاههای بیابانی، ورزشهای آبی، مراکز خرید متعدد مانند ویلاجیو مال، سوق واقف، مرکز ال حزم مال، سیتی سنتر دوحه و غیره، تجهیزات ورزشی مدرن، موزههای تاریخی همچون موزه هنر اسلامی دوحه، غذاخوریهای عالی، جاذبههای مجلل و سایر جاذبههای طبیعی را میتوان از جمله دلایلی دانست که این شهر را به مقصدی جذاب برای مسافران و گردشگران تبدیل کرده است.
تاریخچه دوحه
بخش قابل توجهی از جمعیت قطر در دوحه ساکناند. دوحه روستایی بود که در آن ماهیگیری و صید مروارید رواج داشت؛ این شهر ابتدا بهعنوان شاخهای از البدع در مجاورت آن تاسیس و در زمان استقلال قطر به عنوان پایتخت آن انتخاب شد. به مرور زمان و با سرمایهگذاریهایی که در این شهر انجام گرفت، دوحه از یک دهکده ساحلی به شهری مدرن تبدیل شد.
در سال 1973 به دستور امیر قطر، دانشگاه قطر افتتاح شد؛ کمی بعد یعنی در سال 1975 نیز کاخ حاکم قطر به موزه ملی قطر تغییر کاربری داد. منطقه تاریخی الجساسیه، شهر تاریخی الزباره، الوکرا، قلعه الوجبا و روستای تاریخی کتارا از دیدنیهای تاریخی این شهر به شمار میروند.
اقتصاد و تجارت در دوحه
بخش عمده نفت و گاز کشور قطر در محدوده دریایی دوحه قرار دارد؛ به همین دلیل بسیاری از سازمانهای داخلی و بینالمللی از جمله بزرگترین شرکتهای نفت و گاز کشور، مانند قطر پترولیوم، قطرگس و راسگس در این شهر واقع شده است. علاوه بر نفت و گاز، تجارت مروارید و توریسم از دیگر منابع اقتصادی این شهر به شمار میروند.
جمعیت، زبان و مذهب در دوحه
بیشتر جمعیت دوحه را مهاجران اروپایی، آمریکای شمالی، آفریقای جنوبی، استرالیا و فرانسه تشکیل دادهاند. بیشترین مهاجران کشور قطر از هند، پاکستان، سریلانکا، نپال، فیلیپین، بنگلادش، مصر، جیبوتی، سومالی و آفریقای شمالی به این کشور میآیند.
عربی زبان رسمی کشور قطر است و از انگلیسی بهعنوان زبان دوم و زبان تجارت استفاده میکنند. با توجه به اینکه جمعیت مهاجر زیادی در دوحه وجود دارد، زبانهایی مانند مالایالام، تامیل، بنگالی، تاگالوگ، اسپانیایی، سینهالی، فرانسوی، اردو، هندی و فارسی نیز در این شهر بهطور گسترده رواج دارد. بیشتر ساکنان دوحه مسلمان و بیش از 90% جمعیت مسیحی دوحه کاتولیکاند. پس از حکم امیر قطر اولین کلیسای کاتولیک با نام بانوی ما تسبیح، در مارس ۲۰۰۸ در دوحه افتتاح شد.
مهم ترین جاذبه های گردشگری قطر
- جزیره مصنوعی مروارید
- روستای فرهنگی کتارا
- قلعه الکوت
- برجهای بارزان
- موزه ملی قطر
- موزه هنرهای اسلامی
- موزه شیخ فیصل بن قاسم آل ثانی
- بازار قدیمی واقف
- مسجد امام محمد بن عبدالوهاب
- تفرجگاه ساحلی کورنیش
- ساحل بنانا
- پارک میا
- پارک اسپایر
- ساحل تالیامار
- ساحل دریای داخلی
- حکاکیهای الجساسیه
- قلعه الزباره
- صحرای دوحه
- سوق شاهین
- موزه هنر مدرن عرب
حمل و نقل درون شهری در قطر
- تاکسی
- اتوبوس
- مترو
- تراموا
- Ride-sharing
- Long distance coaches
نرم افزارهای حمل و نقل عمومی در قطر
سایت های حمل و نقل عمومی قطر
- سازمان حملونقل عمومی قطر
- مواصالات (سازمان تاکسیرانی و اتوبوسرانی)
- قطر ریل (شرکت ملی راه آهن)
حمل و نقل بین المللی در قطر
قطر دارای یکی از قدرتمندترین هواپیماییهای جهان، قطر ایرویز، است. ایرلاین قطر ایرویز که یک شرکت دولتی محسوب میشود به بیش از 140 مقصد مختلف در دنیا پرواز دارد و از معدود شرکتهای هوایی است که بهطور مداوم به هر شش قاره دنیا پرواز دارد.
این کشور یک فرودگاه بینالمللی به نام حمد دارد که یکی از پیشرفتهترین فرودگاههای جهان به شمار میرود. داشتن یکی از طولانیترین باندهای پروازی آسیا، هواپیماهای مدرن، مرکز خرید، امکانات تفریحی و رفاهی، مسجد، محوطه سرگرمی کودکان و نوجونان، اتاقهای والدین برای رسیدگی به اطفال، خدماتی مانند اتاقهای لوکس، اسپا و یکی از مدرنترین هتلهای اقامتی قطر بهنام هتل فرودگاهی خدمات اوریکس از ویژگیهای این فرودگاه است. فرودگاه مدرن حمد از تاریخ ۲۷ می ۲۰۱۴ به مرکز اصلی پروازهای قطر ایرویز تبدیل شد.
آب و هوای کشور قطر
قطر آبوهوای بیابانی و گرم و خشک دارد. در زمستان در اثر توده هوایی سودانی بارانهای سیل آسایی در این کشور میبارد که خساراتی نیز به بار میآورد ولی تابستان هوایی شرجی و گرم بر آن حاکم است. بهطورکلی ماههای فروردین و اردیبهشت و فصل پاییز بهترین فصلها برای سفر به کشور قطر محسوب میشود.
تاریخچه کشور قطر
اولین ساکنان مشهور این سرزمین و نسلهای قدیمی مردم کنونی قطر اعراب بودند؛ در نتیجه کاوشهای صورت گرفته و با توجه به کتیبهها، سنگهای حکاکی شده و نمونههای سفالین که در این کاوشها یافت شد، سابقه سکونت اولیه در این کشور را حدود ۴ قرن قبل از میلاد تخمین زدهاند. هرودوت مورخ یونانی اولین ساکنان این کشور را قبایل کنعانی میداند که به دریانوردی و تجارت دریایی اشتغال داشتند. بطلمیوس جغرافیدان یونانی نیز در یکی از نقشههایی مربوط به عربستان به مکانی بهنام «قطره» اشاره کرده که گمان میرود همان شهر زوباره (یکی از بنادر مهم تجاری در گذشته) باشد.
کشور قطر سالیان طولانی تحت سلطه خلفای عباسی و سپس امپراتوری عثمانی قرار داشت؛ بعد از جنگ جهانی اول و پس از فروپاشی امپراتوری عثمانی، دولت بریتانیا حکومت «شیخ عبدالله بن جامع» حاکم قطر را به رسمیت شناخت و در سال ۱۹۱۶ قراردادی با این شیخ به امضا رساند. تا سال 1971 قطر تحت حمایت بریتانیا بود تا امنیتش تامین شود. اقتصاد قطر با کشف نفت جهش عجیبی پیدا کرد؛ میزان متوسط درآمد کشور قطر افزایش یافت و قطر در لیست کشورهای ثروتمند دنیا قرار گرفت. پیش از کشف نفت خام، در قطر شکار مروارید و تجارت دریایی رواج داشت.
قوانین و مقررات رایج در قطر
- اداره کل گمرک برای حمل کالاهای خاص در محل ورود از مسافران مالیات دریافت میکند.
- مصرف الکل در مکانهای عمومی قطر غیرقانونی است؛ مسافران نمیتوانند الکل را به قطر وارد کنند.
- فقط ساکنان خارجی قطر با مجوز اجازه خرید نوشیدنی الکلی را دارند.
- در طی جامجهانی 2022 استفاده از نوشیدنی الکلی با شرایطی که کشور قطر اعلام کرده خواهد بود.
- طبق قوانین این کشور، هر فرد مقیمی که در قطر زندگی میکند باید کارت شناسایی همراه خود داشته باشد.
- قانون این کشور تابعیت مضاعف را نمیپذیرد. طبق این قانون، اتباع قطری برای ورود و خروج با ویزای قطر فقط باید تابعیت قطر را داشته باشند. اگر مقامات قطری متوجه این موضوع شوند که شما تابعیت مضاعف دارید، باید فورا یکی از تابعیتها را ترک کنید.
- مسافرانی که مدت زمان کوتاهی در این کشور اقامت دارند باید قبل از ورود به این کشور گواهینامه بینالمللی دریافت کنند.
- استفاده و مصرف الکل و مواد مخدر در این کشور شامل برخی از محدودیتها و قوانین خاصی است.
- اقامتگاههای لوکس میتوانند نوشیدنیهای الکلی را به مشتریان بزرگسال غیر مسلمان خود ارائه دهند.
- پوشیدن لباس در این کشور به شیوهای آشکار یا تحریکآمیز مانند پوشیدن پیراهن و بلوز بدون آستین، تاپ و شلوارک مجاز نیست.
- لباسهای غربی فقط در هاستلها، استخرها و سواحل این کشور مورد قبول است.
- یکی از مهمترین قوانین در این کشور، احترام گذاشتن به مذهب افراد است؛ افراد زیادی در این کشور بر روی اعتقادات خود تعصب دارند و در راستای حمایت از تعصبات خود، پافشاری میکنند و معتقدند که زندگی در این کشور باید با اسلام آمیخته باشد.
- زنان در این کشور حق رای و نامزدی برای مناصب دولتی دارند.
- امکان تحصیل رایگان و دسترسی به سیستم بهداشت و درمان با کیفیت برای شهروندان وجود دارد.
- این کشور کمترین نرخ مالیات (نزدیک به صفر) را دارد.
- به یاد داشته باشید برای داشتن سفری آرام، باید به قوانین و مقررات کشور مقصد خود احترام بگذارید.
قطر در جام جهانی 2022
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، قطر و شهر دوحه در تاریخچه ورزشی خاورمیانه سابقهای درخشان دارند. در سال 2001 قطر اولین کشور خاورمیانه بود که مسابقات تنیس در آن برگزار شد؛ اولین بیمارستان تخصصی ورزشی خاورمیانه با نام آسپتر نیز در این کشور ساخته شده است.
جامجهانی 2022 اولین دوره از جامجهانی است که کشوری از جهان عرب آن را میزبانی میکند؛ پنج پیشنهاد برای جام جهانی ۲۰۲۲ ارائه شد: استرالیا، ژاپن، قطر، کره جنوبی و ایالات متحده آمریکا که قطر با کسب ۱۴ رای موافق بهعنوان میزبان جامجهانی فوتبال ۲۰۲۲ انتخاب گردید.
نشان رسمی جامجهانی قطر در ۳ سپتامبر ۲۰۱۹ طی یک رویداد همزمان در برج دوحه، آمفی تئاتر دهکده فرهنگی کتارا، مشیرب مرکز شهر دوحه و الزباره رونمایی شد. این نشان شبیه به جام مسابقات، نشان بینهایت و عدد 8 (بیانگر به هم پیوستگی و هشت ورزشگاه میزبان) طراحی شده است. به دلیل برگزاری مسابقات در فصل سرما این نشان تداعیکننده شال و فصل سرما و شبیه تپههای شنی صحرا نیز است. قسمتی از نشانواژه بهصورت کشیده طراحی شده که قسمتهای خاص در نویسههای خط عربی را یادآوری میکند.
نماد یا به اصطلاح مسکات رسمی مسابقات در ۱ آوریل ۲۰۲۲ با نام لعیب در جریان قرعهکشی مرحله گروهی رونمایی شد. لعیب، کلمهای عربی به معنای «بازیکن ماهر» است. «لعیب به خاطر روحیه جوانیاش شناخته میشود و شادی و اعتماد به نفس را به هر کجا که میرود پخش میکند».
- تاریخ برگزاری جامجهانی 2022: ۲۰ نوامبر – ۱۸ دسامبر (۲۹ آبان-۲۷ آذر)
- تعداد تیمهای شرکتکننده در جامجهانی 2022: ۳۲ تیم (از ۵ کنفدراسیون)
- تعداد ورزشگاههای جامجهانی 2022: ۸ ورزشگاه (در ۵ شهر)
سخن آخر
به بهانه جامجهانی 2022، سفری کوتاه به کشور قطر داشتیم و به معرفی کشور قطر پرداختیم تا علاوه بر امکاناتی که برای این رویداد در نظر گرفته شده با دیدنیها و جاذبههای آن هم آشنا شویم. اگر تاکنون به این کشور سفر داشتهاید، تجربههای خود را با ما و دوستان کارناوالی در میان بگذارید.
1 دیدگاه
بدنیست قطر
07 آذر 1401