مهدیه اکبری پارسا
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
01 آذر 1396
به روز رسانی
15 شهریور 1398
به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، بقایایی از یک شهری باستانی و تاریخی در 250 کیلومتری بغداد وجود دارد که از آن به عنوان اولین شهر جهان یاد می کنند و قدمت آن به 5200 سال پیش باز می گردد.
شهر اوروک (Uruk)، که در کتاب رکوردهای جهانی گینس با عنوان اولین شهر شناخته شده در دنیا به ثبت رسیده، بر روی یکی از قدیمی ترین شاخههای رودخانهی فرات (در جنوب عراق امروزی) بنا شده است. این شهر بر اساس اسناد تاریخی موجود، اولین شهر بزرگ سومر بوده و یکی از مهم ترین مراکز مذهبی بین النهرین آن دوران به شمار می آمده است. قدمت این شهر باستانی به 3200 سال قبل از میلاد مسیح بر می گردد و از آن به عنوان محل ظهور تمدن شهری در بین النهرین یاد می کنند که در آن زمان از دو کلونی کوبالا و ایننا تشکیل شده بود.
در قلب این شهر مذهبی دو پرستشگاه گروهی وجود داشت که یکی از آن ها محل پرستش آنو، خدای آسمان ها بود و در اصل به کولاب ها تعلق داشت. پرستشگاه دیگر، جایگاه مقدس ایننا نام داشت که امروزه از آن به عنوان نیایشگاه به هم پیوسته اوروک نیز یاد می کنند. مساحت این شهر 450 هکتار تخمین زده شده است و شواهد تاریخی نشان می دهد که دیواری به طول 9.5 کیلومتر در اطراف آن کشیده شده بود. مردمان شهر اوروک بیشتر در کار تجارت، خرید و فروش و کشاورزی بودند ولی آنچنان که از کاشی کاری های برجسته و زیبای این شهر بر می آید، هنرمندان قابل و با استعدادی نیز در اوروک زندگی می کردند.
نکته ی جالب توجه دیگر در مورد این شهر، قرار گرفتن یکی از قدیمی ترین برج های پرستشگاهیِ تمدن بین النهرین در آن است؛ بنایی با ساختار هرمی و بلندپایه که در شمال غربی پرستشگاه ایننا ساخته شده بود.
همچنین لوح های رسی با نمادهایی از نقاشیِ خط در قالب برچسب ها و لیست های ساده، برای اولین بار در این شهر کشف و شناسایی شدند.
#اخبار روز گردشگری را در کارناوال دنبال کنید.
دیدگاه جدید