کارناوال - راهنمای سفر

موزه باستان شناسی بیروت

لبنان، بیروت، جاده امیل لاهود، موزه باستان شناسی بیروت

گالری تصاویر

مدت پیشنهادی بازدید

2 تا 3 ساعت

ساعت دسترسی

امروز جمعه 9:00 صبح تا 17:00

هزینه ورودی

رایگان

همه چیز درباره موزه باستان شناسی بیروت

چرا بازدید کنیم؟

نقد و بررسی کارناوال

کجاست؟

نقشه و مسیر

آقام چی گفتن؟

نظرات کاربران

سوالی دارید؟

پرسش و پاسخ

نقد و بررسی کارناوال

زهرا میرزایی

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

17 فروردین 1397

به روز رسانی

03 آذر 1398

معرفی /

موزه باستان شناسی بیروت | جاذبه ای متفاوت در پایتخت لبنان

راهی بیروت شده ایم، دیاری نام آشنا در قلب لبنان؛ شهری با پیشینه ای کهن که جاذبه های دیدنی فوق العاده ای را در خود جای داده است. شاید تصورش را هم نکنید که پایتخت لبنان، چه گنجینه هایی دارد. امروز این شهر لبنان را مقصد سفرمان قرار دادیم تا شما را کمی بیشتر با دیدنی هایش آشنا کنیم.

بیروت از دیرباز یکی از مهم ترین بنادر بازرگانی در شرق دریای مدیترانه به شمار می آمد و پایگاه فرهنگی مهم دنیای اعراب بود. آثار متعددی از حضور اقوام مختلف در بیروت وجود دارد که گردشگران را مجذوب خود می کنند. اگر این شهر را برای سفر انتخاب کنید، گردشی در میان بناهای تاریخی و طبیعتی دلفریب را پیش رو خواهید داشت. مردمان این دیار بسیار میهمان نواز و مهربان هستند و بی شک خاطره های خوشی را برای تان رقم خواهند زد. کارناوال از این به بعد بیشتر به لبنان سفر می کند و از دیدنی های این دیار برای تان خواهد گفت.

به موزه باستان شناسی بیروت خواهیم رفت که از مهم ترین دیدنی های شهر به حساب می آید. با بازدید از این موزه غنی دیدی کلی درباره پیشینه لبنان و بومیان این مرز و بوم پیدا خواهید کرد. با کارناوال گشتی در میان تاریخ و تمدن لبنان را تجربه کنید.

Photo by : Unknown

چرا موزه باستان شناسی بیروت؟


  • سومین موزه قدیمی در خاورمیانه است.
  • از مهم ترین جاذبه های گردشگری بیروت به شمار می آید.
  • مجموعه هایی در این موزه در معرض دید عموم قرار دارند که به راستی بی نظیرند.
  • افراد بسیار متخصصی در این موزه فعالیت می کنند که توانایی پاسخ گویی به سوال های شما را دارند.

معرفی موزه باستان شناسی بیروت

موزه باستان شناسی بیروت پس از موزه های ترکیه و قاهره قدیمی ترین موزه باستان شناسی دنیاست. اینجا در سال 1902 میلادی با کمک های مالی موریس جسپ (Morris Jessup) دانشمند آمریکایی آغاز به کار کرد. در حال حاضر این موزه تحت نظر دانشگاه آمریکایی ای یو بی (AUB) به فعالیت خود ادامه می دهد. دانشگاه ای یو بی یکی از گرانترین و معتبرترین مراکز آموزشی در سراسر خاورمیانه به حساب می آید که سال 1868 میلادی در بیروت تاسیس شد. این دانشگاه به وسعتش معروف است زیرا مساحتی حدود 3 هکتار دارد.

در حقیقت نام اصلی مقصد امروز ما، موزه باستان شناسی و دانشگاه آمریکایی (The Archaeology Museum of the American University) است که به صورت اختصاری به آن موزه باستان شناسی بیروت می گویند.

پس از بازگشایی این مرکز، مردم لبنان اشیایی که با حفاری های غیرقانونی شان به دست آورده بودند را به موزه اهدا کردند. بومیان لبنان از وجود چنین موزه ای شادمان بودند و از افتتاح آن استقبال کردند. با زیاد شدن تعداد گنجینه های موزه، به مرور سرعت پیشرفت این مرکز هم بیشتر شد.

ناگفته نماند که موزه باستان شناسی بیروت در دوره های زمانی مختلف بارها به دلایل گوناگون تعطیل شد اما هربار آن را بهتر و مجهزتر از قبل بازگشایی کردند. آخرین بازسازی انجام شده در این مکان به سال 2006 میلادی باز می گردد که ساختمان موزه امروزی حاصل همین بازسازی است.

خوشبختانه امروزه علاقه مندان می توانند به راحتی از موزه باستان شناسی بی نظیر بیروت دیدن کرده و از امکانات خوبی که برای شان فراهم شده نهایت استفاده را ببرند. در ادامه به قسمت های مختلف موزه باستان شناسی بیروت خواهیم رفت و بیشتر درباره گنجینه های موجود در این مکان و امکاناتش برای تان خواهیم گفت.

Photo by : Unknown

مجموعه های موجود در موزه باستان شناسی بیروت

همان طور که بدون شک تا اینجا هم متوجه شدید آثار بسیار نفیسی در موزه باستان شناسی بیروت نگهداری می شوند. متاسفانه در اینجا نمی توانیم تک تک اشیای موجود در این مکان را بررسی کنیم؛ اما سعی داریم تا جایی که امکان پذیر باشد شما را با مهم ترین مجموعه ها و دسته بندی های تاریخی این محل آشنا کنیم.

در موزه باستان شناسی بیروت آثار به نمایش درآمده، هم بر اساس دوره تاریخی و هم بر طبق موضوع، دسته بندی می شوند. تمامی سفال هایی که روی دیوارهای موزه به نمایش در آمده اند متعلق به 4000 سال پیش از میلاد تا قرن 19 میلادی (دوره اسلامی) هستند. با هم نگاهی داریم بر جذاب ترین مجموعه های این موزه:

1- مجموعه سسنولا | The Cesnola

آثار موجود در این مجموعه همان اشیایی هستند که ژنرال سسنولا در سال 1868 میلادی به موزه باستان شناسی بیروت اهدا کرد. این مجموعه شامل سفال هایی از عصر برنز و هزاره سوم پیش از میلاد تا دوره امپراتوری رومیان است.

2- مجموعه قصر عقیل | Ksar Akil

در سال 1948 میلادی یک گروه باستان شناسی حرفه ای از دانشگاه بوستون به لبنان رفتند. طی حفاری های این گروه باستان شناسی که در منطقه قصر عقیل (Ksar Akil) انجام شد، اشیای بسیاری به دست آمد که امروزه در موزه باستان شناسی بیروت در معرض دید عموم قرار دارند. این حفاری بسیار گسترده بود، باستان شناسان 23 متر به زیر زمین رفتند و در هفت لایه مختلف به حفاری پرداختند.

قصر عقیل نام یک منطقه باستان شناسی است که در 10 کیلومتری شمال شرقی بیروت قرار دارد. قدمت آثاری که در این مجموعه قرار دارند به حدود 50،000 تا 18،000 سال پیش باز می گردند. البته یک جمجمه انسان نیز در میان دست آوردهای باستان شناسان قصر عقیل به دست آمد که قدمت آن را 350000 تا 40،000 سال پیش برآورد کرده اند.

3- دوره پالئولیت یا عصر حجر پیشین | The Paleolithic Period or the Old Stone Age

اشیایی که در این مجموعه قرار گرفته اند قدمت شان به 3.75 میلیون تا 12000 سال پیش باز می گردد. اغلب آنچه در این بخش می بینید وسایلی هستند که پیشرفت انسان را نشان می دهند. ابزارهایی که انسان ها با آن ها به شکار می پرداختند یا آتش روشن می کردند و یا نقاشی هایی که روی سنگ ها می کشیدند را در این مجموعه مشاهده خواهید کرد.

4- عصر نوسنگی | the New Stone Age

این دوره که با نام های عصر سنگ یا انقلاب نو سنگی نیز شناخته می شود، زمانی است که انسان ها به کشاورزی و اهلی کردن حیوانات روی آوردند. گنجینه هایی که در این مجموعه جای گرفته اند قدمت شان به 6000 تا 12000 سال پیش باز می گردد. با گشت و گذار در میان اشیای موجود در این بخش می توانید شاهد آثاری باشید که نشان دهنده تولد کشاورزی، اهلی شدن حیوان ها، ساخت ظرف با خاک رس، آغاز روستانشینی و آغاز ساخت بناهای مذهبی هستند.

5- تراکوتا | Terracotta

تراکوتا به اشیایی گفته می شود که آن ها را با خاک رس قرمز رنگ می سازند و سپس در کوره می پزند. استفاده از این نوع دست سازها در بین هزاره سوم تا هفتم پیش از میلاد رواج داشت و تا پیش از امپراتوری رومی ها نیز گاهی دیده می شدند. اگر به تماشای مجسمه های منحصر به فرد علاقه مند هستید، مجموعه تراکوتاهای موزه باستان شناسی بیروت را از دست ندهید. در اسطوره های سومری از مجسمه های قرمز رنگ که با خاک رس ساخته می شدند، نام برده شده است.

بد نیست بدانید که در گذشته عقیده بر این بود که خداوند، انسان را از خاک رس خلق کرد بنابراین بسیاری از مجسمه هایی که با خاک رس قرمز ساخته شده اند اشاره به همین دیدگاه دارند.

به مرور استفاده از رس رواج بیشتری پیدا کرد و افراد مختلف تمایل داشتند که به جای استفاده از فلز برای ساخت وسایل مورد نیازشان از خاک رس استفاده کنند. در اواسط هزاره دوم قبل از میلاد نیز استفاده از قالب رواج پیدا کرد و هنر سفالگری تا حدودی دگرگون شد. یکی از مهم ترین گنجینه هایی که در بخش تراکوتای موزه باستان شناسی بیروت به چشم می خورد، مجسمه الهه باروری است که بسیار زیبا و هنرمندانه آن را ساخته اند.

6- مجسمه های فلزی | The Metal Figurines

در طول تاریخ اغلب وسایلی که با فلز ساخته می شدند، ابزارهایی بودند که در جنگ ها از آن ها استفاده می کردند؛ اما اگر کمی با دقت تر به آثار قدیمی موجود در موزه باستان شناسی بیروت توجه کنید، متوجه خواهید شد که در بعضی دوره های تاریخی، ساخت مجسمه های فلزی نیز رواج داشت. اغلب این مجسمه ها شبیه به بانوان بودند و از فلزهای گران بها برای ساخت شان استفاده می کردند. گاهی هم شاهدیم که مجسمه های خدایان را با فلز می ساختند و در معبدها قرار می دادند. در معبدهایی مثل اوبلیسکز (Temple of Obelisks) تعداد بسیاری از این نوع مجسمه ها یافت شد. این نیایشگاه در منطقه جبیلِ لبنان قرار دارد. از مهم ترین مجسمه هایی که در آن یافت شد، تندیس خدای آسمان و رعد و برق بودند.

7- عصر برنز | The bronze age

عصر برنز مصادف بود با توسعه شهرنشینی و رواج نوشتن. عصر برنز نخست سال های ۳۰۰۰-۲۰۰۰ پیش از میلاد را شامل می شود که به وضوح از آثار باقی مانده از این دوران، متوجه توسعه شهرنشینی می شویم. همچنین برخی از گنجینه های این بخش نشان دهنده مبادلاتی هستند که میان لبنان و مصر انجام می گرفت. کتیبه ها و ظرف های عصر برنز بسیار جذاب و گوناگون هستند و مجموعه ای فوق العاده از آن ها را می توانید در موزه باستان شناسی بیروت ببینید.

در دوره برنز میانه (سال های ۲۰۰۰-۱۶۰۰ پیش از میلاد) تجارت بین المللی نسبت به قبل رونق بیشتری یافته بود، به همین خاطر شاهد تبادل فرهنگی هستیم. کشتی هایی که از دیگر کشورها به سوی بیروت می رفتند تجارت و فرهنگ لبنان را دچار تغییر کردند.

در بین سال های ۱۶۰۰-۱۲۰۰ پیش از میلاد، اقتصاد لبنان پیشرفت قابل توجهی داشت زیرا مردمان این سرزمین با پادشاهان مصر و مردمان سوریه تبادل کالا می کردند. سه بخش اصلی عصر برنزِ موزه باستان شناسی بیروت به همین سال ها باز می گردد که می توانید با تماشای گنجینه های این بخش اطلاعات خوبی در رابطه با تجارت و اوضاع اقتصادی بیروت به دست آورید.

8- عصر آهن | The iron age

عصر آهن دوره ای است که انسان برای ساخت ابزارهایش به استفاده از انواع فلزها روی آورد و به همین دلیل زندگی بشر از نظر کشاورزی و شیوه زندگی تغییرات زیادی کرد. این زمان به طور تقریبی مصادف است با سده دوازدهم پیش از میلاد. بد نیست بدانید که سرزمین لبنان امروزی در عصر آهن تحت تسلط اقوام فینیقی بود و پیش از آن ها نیز کنعانی ها در این منطقه می زیستند.

با بازدید از قسمت عصر آهن موزه باستان شناسی بیروت می توانید ابزارهای فلزی باقی مانده در لبنان را از عصر آهن تماشا کنید. بیشتر آثار موجود در این بخش مربوط به فینیقی هاست.

Photo by : Unknown

9- فینیقی ها | The phoenician

 آثاری که در بخش فینیقی های موزه باستان شناسی بیروت به چشم می خورند را می توان به چند دسته زیر تقسیم کرد:

۱-رنگ بنفش

شاید جالب باشد که بدانید فینیقی ها به رنگ بنفش علاقه زیادی داشتند. آن ها از پوسته صدف های فرفری این رنگ را به دست می آوردند. تهیه این رنگ بسیار دشوار بود و برای یک گرم از آن باید از ۱۲,۰۰۰ صدف استفاده می کردند. رنگ بنفش در این دوران به عنوان کالایی گران قیمت داد و ستد می شد و از آن در اجناس گوناگونی مانند ابریشم، پشم، ظرف ها و... استفاده می کردند.

۲- تجارت دریایی

فینیقی ها در تجارت دریایی نیز مهارت داشتند و کالاهای گوناگون را از اسپانیا به سرزمین های شرقی مدیترانه می بردند. کالاهای ساخته شده از چوب نیز طرفداران زیادی داشت، به همین خاطر در موزه باستان شناسی بیروت می توانید ابزارهای چوبی وارداتی را هم مشاهده کنید.

۳- شیشه

گفته می شود که تاریخچه ساخت شیشه به هزاره سوم پیش از میلاد باز می گردد. برای نخستین بار مردمان ساکن در منطقه میان‌رودان (بین دو رود دجله و فرات) شیشه را ساختند؛ اما فینیقی ها بودند که تکنیک دمیدن را اختراع کردند. به مرور، شیشه به یکی از مهم ترین مواد سازنده برای ساخت ظرف ها شد. در این موزه می توانید ظرف های شیشه ایِ متنوعی را تماشا کنید.

۴- مذهب و پزشکی

فینیقی ها به چند خدایی معتقد بودند و تندیس های گوناگونی را از الهه ها می ساختند. بسیاری از اشیایی که در موزه باستان شناسی بیروت می بینید در مراسم مذهبی این مردمان استفاده می شد، برای مثال قاشق شستشوی کشیش ها (وسیله ای برای ریختن آب پاکیزگی)، سکوی نشستن برخی از خدایان، اجسامی برای دور کردن چشم بد و... .

آثار به دست آمده از فینیقی ها هر یک دنیایی حرف برای گفتن دارند. یکی از جذاب ترین دیدنی های این بخش، یک فَک انسان است که دندان های آن با سیمی از جنس فلز به هم متصل شده اند. این فک یکی از فوق العاده ترین آثار به جای مانده از پیشرفت دندان پزشکی در میان فینیقی هاست. توصیه می کنیم دیدن این گنجینه گرانبها را از دست ندهید.

۵- الفبا

در طول تاریخ بارها از الگوی خطی فینیقی ها الگوبرداری کردند و این خط را سرزمین های گوناگون به کار بردند. بد نیست بدانید که قدیمی ترین سیستم نوشتاری در دنیا هیروگلیف نام دارد که از نواحی مصر و میان رودان به وجود آمد. هیروگلیف پیش از میلاد به وجود آمده بود؛ اما به دلیل پیچیدگی زیاد نتوانست گسترش زیادی پیدا کند. به مرور زمان مردمان سوریه امروزی توانستند نشانه های خط هیروگلیف را از ۷۰۰ تا به ۳۰۰ عدد کاهش دهند که همین موضوع باعث سهولت بیشتر این ساختار نوشتاری شد.

فینیقی ها توانستند در دهه یازدهم پیش از میلاد آن قدر نوشتار را آسان کنند که با کمی تلاش هر کسی می توانست علامت ها را متوجه شود. همچنین آن ها از پاپیروس استفاده می کردند. البته در قرن هشتم میلادی الفبای فینیقی ها با خط یونانیان ترکیب شد و کمی تغییر کرد. در موزه باستان شناسی بیروت گنجینه هایی از نوشتار فینیقی ها بر روی سنگ قابل مشاهده است که می توانید از تماشای شان لذت ببرید.

10- حفاری القاسیل | el-Ghassil

در بین سال های ۱۹۵۶ تا ۱۹۷۴ میلادی حفاری هایی در منطقه القاسیل لبنان انجام شد. این ناحیه در نزدیکی شهر تاریخی بعلبک (Baalbek) قرار دارد. طی این حفاری مشخص شد که القاسیل در بین سال های ۶۰۰ تا ۱۸۰۰ پیش از میلاد یک روستا بوده است. بعضی از آثاری که از این حفاری به دست آمد هم اکنون در موزه باستان شناسی بیروت قابل مشاهده هستند، اشیایی مثل فرش هایی با طرح پرندگان، وسایل کشاورزی، اسکلت زن باردار و... . جالب است بدانید قبرهایی نیز پیدا شده اند که در کنار مرده ها وسایلی نیز دفن شده بودند؛ این گنجینه ها نیز در حال حاضر در همین موزه نگهداری می شوند.

11- مجموعه هایی از دیگر دوره ها

در میان هزاران شی موجود در موزه باستان شناسی بیروت می توان گنجینه هایی متعلق به دوره های دیگری را نیز یافت. برای مثال بعضی از اشیای این موزه مربوط به دوران کلاسیک (۱۷۷۵ تا ۱۸۲۵ میلادی) یا دوره معاصر هستند.

جالب است بدانید شهری باستانی به نام پالمیرا (Palmyra) در سوریه وجود دارد که اغلب گنجینه های باستانی این موزه از حفاری های همین شهر به دست آمده اند. اما به صورت کلی می توان گفت که اشیای موجود در موزه باستان شناسی بیروت مربوط به دوران باستان تا قرن هجدهم میلادی هستند.

از دیگر دوره هایی که تا اینجا از آن ها نامی نبردیم می توان به امپراتوری رومیان و دوره اسلامی اشاره کنیم. اوج دوره اسلامی از سال ۶۵۶ میلادی تا امپراتوری عثمانی را شامل می شود. این زمان به معماری های فوق العاده اش معروف است. با کندوکاوهایی که در بناهای تاریخی دوره اسلامی شده، اشیایی چون سکه ها، مهرها، جواهر، سلاح ها، مجسمه ها، ابزارهایی از جنس سرب و... را یافتند که تعدادی از آن ها در موزه باستان شناسی بیروت در معرض دید عموم قرار دارد.

در آخر بد نیست بدانید که گنجینه های این موزه اغلب از سوریه، مصر و بیروت گردآوری شده اند بنابراین با بازدید از این مرکز دیدی کلی درباره تاریخ این سرزمین ها به دست خواهید آورد.

تاریخچه موزه باستان شناسی بیروت

برای بهتر متوجه شدن تاریخچه موزه باستان شناسی بیروت پیشینه آن را به چند قسمت اصلی تقسیم می کنیم و به بررسی آن ها می پردازیم.

سال های ابتدایی (1868-1902 میلادی):

دو سال پیاپی برای تاسیس این موزه تلاش شد یعنی دو سال پس از تاسیس دانشگاه آمریکایی بیروت (سال 1370). نخستین سفال اهدایی به موزه باستان شناسی بیروت، توسط ژنرال لویجی پالما دی سسنولا (Luigi Palma di Cesnola) هدیه داده شد. وی دیپلمات، باستان شناس و سرباز دورگه ایتالیایی آمریکایی بود و کمک های مالی متعددی به این موزه کرد. در سال های نخست ساخت موزه باستان شناسی بیروت، بیشتر به جمع آوری اشیای مختلف و آماده سازی فضای موزه پرداختند تا در نهایت این مرکز در سال 1902 میلادی به روی عموم باز شد.

بین سال های (1902 تا 1938 میلادی):

تا سال 1938 میلادی مجموعه های نفیسی به موزه باستان شناسی بیروت اضافه شد. این آثار بیشتر از داخل لبنان، سوریه، فلسطین، مصر، عراق و ایران جمع آوری شده بودند. در حال حاضر هم به خوبی می توانید تنوع ظروفی که از نواحی مختلف کشورهای گوناگون در این مرکز گردهم آمده اند را مشاهده کنید.

سال های جنگ (1938-1948 میلادی):

 در طول جنگ جهانی دوم بانویی به نام بلیس داج (Bliss-Dodge) مسوولیت نگهداری از اشیای موزه باستان شناسی بیروت را بر عهده گرفت. تا سال 1948 میلادی این موزه تعطیل بود و در همین سال هم زمان با بازگشایی دوباره اش در فهرست یونسکو نیز به ثبت رسید.

بین سال های (1950-1964میلادی):

در سال 1956 میلادی وکلای دانشگاه ای یو بی توانستند بودجه لازم برای مجهز کردن موزه را فراهم کنند. با تامین بودجه، موزه باستان شناسی بیروت رنگ دیگری به خود گرفت و بسیاری از ابزارهای موجود در آن نوسازی و مدرن شدند. لازم است ذکر کنیم که برای بازسازی این مرکز آقای دی سی بارامکی (D.C. Baramki) تلاش های زیادی کرد و بخش عمده ای از بازسازی ها را بر عهده گرفت. پس از بازنگری هایی که روی موزه انجام گرفت سرانجام دوباره در سال 1964 میلادی به روی عموم باز شد.

بازسازی کامل و بازگشایی در سال 2006:

در بین سال های 1975-1990 میلادی موزه باستان شناسی بیروت تنها موزه در سراسر لبنان بود که فعالیت می کرد. در سال 1999 میلادی مدیر این مجموعه دکتر لیلا بدر لازم دانست که موزه بیروت بازسازی شود. با تصمیم دکتر بدر یک بازسازی اساسی روی موزه انجام شد که طی آن 20 درصد به فضای نمایشگاه های موزه افزودند. هزینه بازسازی این سال توسط کمک های مردمی، صندوق تامین بودجه دانشگاه اس یو بی و بنیاد خانوادگی جوکوفسکی (Joukowsky) پرداخت شد. در نهایت این موزه در سال 2006 میلادی بازگشایی شد و از آن پس نیز به فعالیت خود ادامه داده است.

ساختمان موزه باستان شناسی بیروت در سال 1902
موزه باستان شناسی بیروت بین سال های 1902-1938

نمایشگاه در موزه باستان شناسی بیروت

موزه باستان شناسی بیروت مکان خوبی برای برگزاری نمایشگاه های گوناگون است. به همین خاطر در این مکان در فواصل زمانی مختلف نمایشگاه هایی برپا می شود. متاسفانه در حال حاضر نمایشگاه موقتی در این موزه وجود ندارد؛ اما شما می توانید با مراجعه به این لینک از برنامه های آتی این موزه با خبر شوید.

Photo by : Unknown

خرید از موزه باستان شناسی بیروت 

اگر به بیروت رهسپار شدید و قصد خرید سوغات دارید، موزه باستان شناسی این شهر می تواند یکی از بهترین مکان ها برای خرید یک یادگاری ناب باشد. فروشگاهی در این موزه وجود دارد که می توانید از آن اجناس جالبی را خریداری کنید.

اشیای جذاب این موزه عبارتند از کتاب های گوناگون، زیورآلات، شبیه سازهایی از اشیای موزه، صنایع دستی هنرمندان محلی و... . پیشنهاد می کنیم حتا اگر قصد خرید هم ندارید به این فروشگاه کوچک سر بزنید. هر چیزی که از این فروشگاه خریداری کنید هزینه پرداختی شما به صندوق موزه واریز می شود که از آن مخارج موزه را تامین می کنند.

Photo by : Unknown

امکانات موزه باستان شناسی بیروت

از آن‌جایی که موزه باستان شناسی بیروت جزوی از دانشگاه این شهر به شمار می آید، تمرکز مسوولان این مرکز بیشتر روی جنبه پژوهشی است؛ اما از آن جهت که بازدیدکننده ها هم اجازه ورود به این موزه را دارند، برای رفاه بیشتر آن ها، امکاناتی را در موزه فراهم آورده اند. مواردی مثل:

  • راهنمای صوتی
  • راهنمای انگلیسی زبان
  • فروشگاه خرید سوغات
  • امکان خرید ماکت مهم ترین اشیای موزه
  • سرویس بهداشتی
  • آب آشامیدنی

مسیر و هزینه

خوشبختانه برای ورود به موزه باستان شناسی بیروت نیاز به پرداخت هیچ گونه هزینه نیست. هدف از تشکیل چنین موزه ای، بالا بردن سطح دانش بازدیدکننده ها بوده است، به همین خاطر مسوولان هزینه های موزه را از روش های دیگری تامین می کنند تا همه بتوانند از این مکان دیدن کنند.

برای رسیدن به موزه باستان شناسی بیروت، هم می توانید از تاکسی استفاده کنید و هم اتومبیل شخصی. در نزدیکی این موزه ایستگاه مترو یا قطار وجود ندارد. می توانید از نقشه کارناوال یا اهالی میهمان نواز بیروت کمک بگیرید و خود را به موزه باستان شناسی این شهر برسانید.

آدرس: لبنان، بیروت، جاده پاریس، خیابان جان کندی، موزه باستان شناسی بیروت

Address: Lebanon, Beirut, Paris Road, St. John Candidai, Beirut Archaeological Museum

دیدنی های اطراف موزه باستان شناسی بیروت

مسجد محمد الامین | Mohammad Al-Amin Mosque: فاصله 3 کیلومتری

باغ رنه معوض | René Moawad Garden: فاصله 2 کیلومتری

مسجد جامع عمری | Al-Omari Grand Mosque: فاصله 2.4 کیلومتری

مسجد امیر العاسف | Emir Assaf Mosque: فاصله 2.5 کیلومتری

در این ویدیو موزه باستان شناسی بیروت را به تماشا بنشینید

پروژه های حفاری اعضای موزه باستان شناسی بیروت

پژوهشگران موزه باستان شناسی بیروت تا به حال چند پروژه حفاری را در سراسر لبنان و سوریه به اتمام رساندند. از این حفاری ها آثار بسیاری به دست آمده که در همین موزه می توانید شاهدشان باشید. در این بخش نگاه گذرایی داریم بر این حفاری ها.

القاسیل (1956-1974): این حفاری توسط دکتر بدر و دکتر برامکی و تعدادی از دانشجویان دانشگاه بیروت انجام شد. حاصل این فعالیت گنجینه های بسیاری بودند که قدمت شان به 1800 تا 600 سال پیش از میلاد بازمی گشت.

حفاری های مرکز بیروت: بخش مرکزی شهر بیروت را به سه قسمت عمده تقسیم کردند و به پژوهش در آن ها پرداختند. قسمت اول BEY 003 نام داشت و از مهم ترین دستاوردهای آن می توان به کتیبه هایی به خط هنلیستی، آثاری مربوط به هزاره سوم پیش از میلاد، دیوارهای آجری آهکی با پایه های سنگی، یک گور دسته جمعی، گردنبند طلا، سنگ های قیمتی و ... اشاره کرد.

قسمت دوم BEY 012 نام داشت و در محل کلیسای سنت جورج انجام شد. پس از بررسی های گوناگونی که در این ناحیه انجام شد، مسوولان موزه باستان شناسی با کمک ارگان های دیگر به مرمت و حفاظت بیشتر از این عبادتگاه پرداختند. قسمت آخر حفاری ها BEY 125 نام داشت و از آن اشیایی چون گلدان های کوچک و بزرگ، چراغ های نفتی، مجسمه هایی به رنگ قرمز، چند کتیبه، بقایایی از خانه هایی که در آتش سوزی سوخته بودند، وسایلی مربوط به زمان رومیان و بیزانسی ها و... به دست آوردند.

از دیگر پروژه های بزرگ حفاری می توان به پروژه سوریه اشاره کرد که در ناحیه کزل (KAZEL) انجام شده بود. این حفاری توسط خانم بدر رهبری می شد و در سال 1985 میلادی آغاز شد. دستاوردهای این پروژه بسیار جذاب بودند و اطلاعات بسیار خوبی به پژوهشگران دادند. همچنین باستان شناسان توانستند آثار متنوعی از دوره های گوناگون عصر برنز کشف کنند که در حال حاضر در موزه باستان شناسی بیروت در معرض دید عموم قرار دارند.

از سال های 1985 تا 2009 نیز چند حفاری دیگر توسط تیم خانم بدر انجام گرفت که همه آن ها حالا به صورت دسته بندی شده در موزه باستان شناسی بیروت وجود دارند. از اشیایی که در این دوره یافت شدند، می توان به وسایل مذهبی موجود در معبدها، ابزارهایی مربوط به دوره برنز و ظرف های شیشه ای اشاره کرد.

توصیه کارناوال

در همه فصل های سال می توانید از موزه باستان شناسی بیروت دیدن کنید؛ اما بهترین زمان برای سفر به این شهر از 5 مارس یا 10 ژوئن (14 اسفند تا 20 خرداد) یا 1 اکتبر تا 2 دسامبر (9 مهر تا 11 آذر) است. پیشنهاد می کنیم که این زمان ها را برای سفر به بیروت انتخاب کنید تا بتوانید از تماشای دیگر جاذبه های شهر نیز لذت ببرید.

تغییرات آب و هوایی در لبنان زیاد است و در هنگام سفر حتما به وضعیت آب و هوایی دقت کنید تا سفری خوش پیش رو داشته باشید. همچنین پیشنهاد می کنیم که علاوه بر این موزه معروف از دیگر دیدنی های مهم بیروت نیز غافل نشوید.

Photo by : Unknown

سخن آخر

امروز گردشی کردیم در میان موزه باستان شناسی بیروت، موزه ای که در نوع خود بی نظیر است و قدمت زیادی هم دارد. باهم به تماشای آثار ناب موجود در آن پرداختیم و کمی بیشتر با پیشینه لبنان و سرزمین های اطرافش آشنا شدیم.

نظر شما درباره این موزه چیست؟

به نظر شما این مکان ارزش دیدن دارد؟

آیا تجربه سفر به بیروت را داشته اید؟ منتظر دیدگاه ها و تجربه های شما خوبان هستیم.

نتیجه نقد و بررسی کارناوال

3.8

بررسی شده توسط زهرا میرزایی

تنوع آثار(خوب) 4
سهولت در دسترسی(خوب) 3.5
امکانات ویژه بازدید از موزه(خوب) 4

نقاط قوت

  • تنوع گنجینه های باستان شناسی
  • وجود راهنماها ی انگلیسی زبان در موزه

نقاط ضعف

  • وسایل نقلیه عمومی محدود

نقد و بررسی کاربران

موزه باستان شناسی بیروت را دیده‌اید؟

تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

جدیدترین نقد
نقد و بررسی موجود نیست

پرسش و پاسخ

پرسش جدید

اپلیکیشن کارناوال

با وب اپلیکیشن (PWA) کارناوال، کنترل سفر دست شماست.
در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه‌های گردشگری، رزرو آنلاین بلیط هواپیما، رزرو هتل، ویلا و اقامتگاه بوم‌گردی، رزرو آنلاین تورهای داخلی و خارجی و سایر خدمات توریستی گردشگری همه در اپلیکیشن کارناوال .

تماس با کارناوال

پشتیبانی 8 صبح تا 1 بامداد:

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیط هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های نیکسام محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.

خانهعکاسخانه

کنترل سفر دست شماست