پریوش سارانی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
19 شهریور 1401
به روز رسانی
09 آذر 1401
امسال کشور قطر میزبان بازیهای جامجهانی است و برای برگزاری این رویداد 8 ورزشگاه با امکانات و ویژگیهای خاص را در نظر گرفته که امروز به معرفی 8 استادیوم جام جهانی 2022 قطر خواهیم پرداخت. ورزشگاه الثمامه، ورزشگاه بین المللی خلیفه و استادیوم احمد بن علی، اسامی ورزشگاه های میزبان دیدارهای ایران در جام جهانی است. اگر کنجکاوید بدانید در هر ورزشگاه کدام بازیها انجام میشود و بازی افتتاحیه و فینال در کدام استادیوم است، تا پایان این مقاله همراه ما باشید. همچنین میتوانید ویدیو 8 ورزشگاه جام جهانی 2022 قطر و چگونگی ساخت آنها را نیز در این مطلب ببینید.
آشنایی با 8 ورزشگاه قطر برای جام جهانی 2022
قطر برای برگزاری جامجهانی 8 ورزشگاه را در نظر گرفته که صرفنظر از طراحی فوقالعاده هر یک، به فرهنگ، طبیعت و معماری اسلامی نیز در ساخت آنها توجه کرده است. قطر با مطالعات اقلیمشناسی و اهدافی که برای معرفی کشور خود به جهانیان دارد، این ورزشگاهها را با کمک شرکتهای داخلی، خارجی و شرکتهای معماری بزرگ طراحی کرده است. از میان 8 ورزشگاه قطر برای جام جهانی 2022، تعدادی در سالهای اخیر برای بازیهای جامجهانی 2022 ساخته شدهاند و بر روی تعدادی دیگر از آنها نیز بازسازی صورت گرفته است.
این دوره از بازیهای جامجهانی نخستین دورهای خواهد بود که در خاورمیانه و در فصل پاییز انجام میشود. بر اساس اعلام فیفا این مسابقات از 30 آبان سال 1401 آغاز و در 27 آذر ماه 1401 به پایان خواهد رسید. با توجه به گرمای هوا در این کشور سیستمهای 8 ورزشگاه قطر برای جام جهانی 2022 به گونهای تعبیه شده که دمای هوا حداکثر 27 درجه خواهد بود و از این میزان بیشتر نخواهد شد. برای سهولت در رفتوآمد 320 کیلومتر متروی جدید با قابلیت اتصال به همه ورزشگاهها ساخته شده است؛ علاوه بر مترو، راههای دریایی و جادهای نیز در دسترس خواهند بود. همچنین دولت قطر استفاده از هایا (هیا، حیا) کارت قطر را هم برای دیدن مسابقات اجباری کرده است.
دیدار تیمهای ملی ایران و انگلیس در ورزشگاه خلیفه، اولین بازی روز 30 آبان است که ساعت 16:00 برگزار میشود. همچنین بازی فینال 27 آذر (18 دسامبر) در ورزشگاه ملی لوسیل انجام خواهد شد. جامجهانی قطر ۲۰۲۲ آخرین مسابقاتی است که با ۳۲ تیم برگزار میشود. از سال ۲۰۲۶ که مسابقات قرار است در آمریکای شمالی برگزار شود تعداد تیمها افزایش مییابد. در دوره بعدی مسابقات که در کانادا، مکزیک و ایالات متحده برگزار میشود ۴۶ تیم حضور خواهند داشت.
استادیوم البیت (Al Bayt Stadium)
استادیوم البیت که نام آن برگرفته از زندگی چادرنشینی عشایر قطر است و بهنوعی زندگی سنتی قطریها را به بازدیدکنندگان القا میکند در شهر الخور قرار دارد و جایزه مدیریت ساخت، بهرهوری انرژی و طراحی سبز را از آن خود کرده است. این استادیوم دومین ورزشگاه بزرگ قطر به شمار میرود که 9 بازی در آن برگزار خواهد شد. معماری این ورزشگاه را گروه معماری دارالهندسه قطر بر اساس بیت الشعار که چادرهای به رنگ سیاه و سفید عشایر قطر است انجام داده؛ البیت به شکل خیمه و چادرهای مردم بادیهنشین طراحی شده و خود بخشی از یک مجموعه بزرگتر محسوب میشود. قرار است پس از پایان جامجهانی حدود 28000 صندلی بخش بالایی این استادیوم به شکل نمادین به کشورهای در حال توسعه اهدا شود.
از ویژگیهای منحصربهفرد این ورزشگاه میتوان به سقف جمع شدنی، قابلیت جابهجایی صندلیها، تطابق با محیط زیست، زمین چمن با قابلیت جمعشوندگی و فناوری خنک کننده مخصوص در زیر صندلیهای اشاره داشت. این استادیوم با مرکز شهر دوحه ۶۰ کیلومتر فاصله دارد و تا مرحله نیمه نهایی جامجهانی ۲۰۲۲ میزبان مسابقات خواهد بود. برای جابهجایی و رفتوآمد مهمانان و تماشاچیان تاکسی و اتوبوسهایی در نظر گرفته شده است که عبورومرور را برای افراد راحت و بیدغدغه خواهد کرد.
- مکان: الخور
- ظرفیت: 60000 نفر
- سال ساخت: 2021
- هزینه ساخت: حدود 847 میلیون دلار
- امکانات: مراکز خرید، مرکز درمانی، هتل لوکس، مراکز تفریحی و…
کدام بازی ها در استادیوم البیت برگزار میشوند؟
- قطر-اکوادور
- مراکش-کرواسی
- انگلیس-آمریکا
- اسپانیا-آلمان
- هلند-قطر
- آلمان-برنده دیدار کاستاریکا با نیوزیلند
- مرحله یک شانزدهم (تیم اول گروه B - تیم دوم گروه A)
- یک بازی از مرحله یک چهارم نهایی
- یک بازی از مرحله نیمه نهایی
استادیوم الجنوب (Al Janoub Stadium)
استادیوم الجنوب یا استادیوم الوکره یکی دیگر از ورزشگاههای جامجهانی با طراحی زها حدید معمار معروف عراقی- بریتانیایی است. وی این استادیوم را با الهام از شغل اصلی مردم این قسمت از قطر که غواصی و ماهیگیری بوده و همکاری یک شرکت معروف آمریکایی ساخت. در ساختن این استادیوم المانهای معماری نئوفوتوریسم و پست مدرن بهکاررفته و در نمای خارجی آن هم از جهازاتی (لنجهای سنتی اعراب در گذشته برای صید مروارید) استفاده شده است. طراحی خاص سقف منحنی شکل استادیوم الوکره جلوی تابش مستقیم آفتاب را میگیرد و تماشاگران را در مقابل گرمای 50 درجه حفظ میکند. استفاده از سیستمهای قدرتمند خنک کننده و قابلیت پایین آوردن دمای داخل استادیوم تا 30- از دیگر ویژگیهای این ورزشگاه است. پس از پایان جامجهانی ظرفیت 40 هزار نفری این ورزشگاه به نصف کاهش پیدا میکند و صندلیهای آن هم به کشورهای دیگر فرستاده میشود.
- مکان: الوکره
- ظرفیت: 40000 نفر
- سال ساخت: 2019
- هزینه ساخت: حدود 656 میلیون دلار
- امکانات: در کنار این استادیوم ورزشی، مرکز بزرگی از تجهیرات ورزشی، مرکز آبزیان دریایی، بازار، سالن عروسی، مدرسه، فضای اسب دوانی، رستوران و مرکز آبگرم قرار دارد.
کدام بازی ها در استادیوم الجنوب برگزار میشوند؟
- فرانسه-استرالیا
- سوئیس-کامرون
- تونس-استرالیا
- کامرون-صربستان
- استرالیا-دانمارک
- غنا-اروگوئه
- یک بازی مرحله یک شانزدهم
استادیوم احمد بن علی (Ahmed bin Ali Stadium)
استادیوم احمد بن علی یا ورزشگاه الریان از جمله ورزشگاههایی است که ساخت اولیه آن در سال 2003 آغاز شد و برای جامجهانی 2022 مورد بازسازی قرار گرفت. طراحی دوباره و بازسازی این مجموعه را دو شرکت البغداد قطر و شرکت لارسن هند بر عهده داشتند. در طراحی این استادیوم از فرهنگ گذشتگان قطری و شیوه زندگی آنها که زیستن در بیابان بوده استفاده شده است؛ قطریها بر این باورند که این استادیوم از گذشته الهام گرفته و آینده را ترسیم میکند. ساخت این ورزشگاه در مکانی با منظره کویر، صفحههای عظیم برای نمایش فوتبال و ظاهر مواج استادیوم از ویژگیهای آن محسوب میشود. پس از جامجهانی ظرفیت این مجموعه کم خواهد شد و به 21000 نفر خواهد رسید.
- مکان: الریان
- ظرفیت: 40000 نفر
- سال ساخت: 2020
- هزینه ساخت: حدود 360 میلیون دلار
- امکانات: صندلیهای استاندارد، سرویس بهداشتی، چندین فروشگاه
کدام بازی ها در استادیوم احمد بن علی برگزار میشوند؟
- ایالات متحده آمریکا-ولز، اکراین و یا اسکاتلند
- بلژیک-کانادا
- ولز-اسکاتلند یا اکراین-ایران
- ژاپن-کاستاریکا یا نیوزیلند
- انگلیس-ولز، اسکاتلند یا اوکراین
- کرواسی-بلژیک
- تیم اول گروه C-تیم دوم گروه D
استادیوم الثمامه (Al Thumama Stadium)
استادیوم الثمامه در 12 کیلومتری دوحه است؛ ورزشگاهی شبیه به کلاه مردان و پسران قطری (طاقیه) که از فرهنگ، تاریخ و نمادهای این کشور نشات گرفته است. قطریها این ورزشگاه را نمادی از جوانان قطری میدانند که بازیگران اصلی این رویداد جهانیاند. معماری بسیار فوق العاده، امکانات پیشرفته همچون وجود صفحه نمایش مقابل هر صندلی، فضای سبزی با گیاهان بومی قطر، استفاده از پنلهای خورشیدی بر روی سقف برای تامین برق مورد نیاز مجموعه، تجهیزات مدرن برای تهویه مطبوع و تجهیزات خنک کننده استادیوم برخی از ویژگیهای این استادیوم به شمار میرود. این ورزشگاه پس از پایان جامجهانی به همین شکل باقی میماند و میزبان بازیهای مختلف دیگری خواهد بود.
- مکان: الدوحه
- ظرفیت: 40000 نفر
- سال ساخت: 2021
- هزینه ساخت: حدود 342 میلیون دلار
- امکانات: فنآوریهای خنککننده فوقالعاده، چندین رستوران و...
کدام بازی ها در استادیوم الثمامه برگزار میشوند؟
- سنگال-هلند
- اسپانیا-کاستاریکا
- قطر-سنگال
- بلژیک-مراکش
- ایران-آمریکا
- کانادا -مراکش
- یک بازی مرحله یک شانزدهم
- یک بازی یک چهارم نهایی
استادیوم شهر آموزش (Education City Stadium)
استادیوم شهر آموزش را با نام ورزشگاه بنیاد قطر نیز میشناسند؛ ورزشگاهی دیگر در شهر دوحه قطر که معماری آن برگرفته از معماری اسلامی است و با ظاهری الماس مانند در میان بیابان میدرخشد. از جالبترین ویژگیهای این ورزشگاه تغییر رنگ آن با حرکت خورشید است. این ورزشگاه در منطقهای که آن را بنیاد آموزش و پرورش قطر میدانند، ساخته شده است. زمینهای گلف و فضاهای تفریحی، مغازههای متنوع و امکاناتی از این قبیل در دسترس بازدیدکنندگان خواهد بود. این استادیوم از طریق کشور بحرین با خطوط قطارهای تندرو قابل دسترس است و همانند دیگر ورزشگاههای قطر پس از اتمام جامجهانی ظرفیت آن کاهش یافته و صندلیهای استادیوم به کشورهای در حال توسعه اهدا میشود.
- مکان: الدوحه
- ظرفیت: 40000 نفر
- سال ساخت: 2020
- هزینه ساخت: حدود 700 میلیون دلار
- امکانات: امکانات ویژه معلولان، تهویههای قوی، دسترسی آسان، فضاهای تفریحی و...
کدام بازی ها در استادیوم شهر آموزش برگزار میشوند؟
- دانمارک-تونس
- اروگوئه-کره جنوبی
- لهستان-عربستان
- کره جنوبی-غنا
- تونس-فرانسه
- کره جنوبی-پرتغال
- یک بازی مرحله یک شانزدهم
- یک بازی یک چهارم نهایی
استادیوم بین المللی خلیفه (Khalifa International Stadium)
استادیوم بین المللی خلیفه اولین و مشهورترین استادیوم قطر است که در سال 1976 ساخته شد و به دلیل سیستم خنککننده و تهویه قوی آن را به نام استادیوم یخچالی نیز میشناسند. این ورزشگاه توسط شرکت اسپایر که در زمینههای مختلفی فعالیت دارد و در زمینه پزشکی نیز پیشرفت چشمگیری داشته، ساخته شده است. طراحی فوقالعاده زیبا و استفاده از قوسهای دوتایی در طراحی، وجود سایبان برای تمام صندلیهای، سیستم تهویه بسیارعالی و دارا بودن امکانات مناسب، از ویژگیهای این مجموعه است.
- مکان: الدوحه
- ظرفیت: 40000 نفر
- سال ساخت: 1976 - بازسازی 2017
- هزینه ساخت: حدود 374 میلیون دلار
- امکانات: مرکز سلامتی، سه سالن مربوط به المپیک قطر، سالنها و رستورانهای مخصوص مهمانهای ویژه مشرف به زمین فوتبال، سیستم تهویه قوی
کدام بازی ها در استادیوم خلیفه برگزار میشوند؟
- انگلیس-ایران
- آلمان-ژاپن
- هلند-اکوادور
- کرواسی-کانادا
- اکوادور-سنگال
- ژاپن-اسپانیا
- یک بازی مرحله یک شانزدهم
- بازی جایگاه سومی
استادیوم ملی لوسیل (Lusail Iconic Stadium)
استادیوم ملی لوسیل آیکونیک، ورزشگاهی که میزبان فینال جامجهانی خواهد بود. این تستادیوم تلفیقی از نور و سایه است و به نوعی فانوس را در ذهن بازدیدکنندگان تداعی میکند. نمای این مجموعه نشاندهنده نقوشی است که روی کاسهها و سایر آثار هنری در دوران اسلام وجود داشته است. سقف این ورزشگاه قابلیت باز و بسته شدن کامل را دارد و برای تامین انرژی این ورزشگاه در سقف آن از صفحات خورشیدی استفاده شده است. همانند سایر ورزشگاههای قطر اینجا نیز به سیستم تهویه و خنککنندگی مجهز شده و قرار است پس از اتمام جامجهانی ظرفیت آن کاهش یابد و از فضاهای خالی برای ساخت امکاناتی مانند فروشگاه، کافه، کلینیک درمانی و تجهیزات آموزشی و وزرشی استفاده شود.
- مکان: لوسیل
- ظرفیت: 80000 نفر
- سال ساخت: 2021
- هزینه ساخت: حدود 767 میلیون دلار
- امکانات: وجود سیستمهای خنککننده برای زمین و جایگاه تماشاچیان، برخی امکانات رفاهی در اطراف ورزشگاه، دسترسی آسان به سیستم حملونقل عمومی و...
کدام بازی ها در استادیوم الوسیل برگزار میشوند؟
- آرژانتین-عربستان
- برزیل-صربستان
- آرژانتین-مکزیک
- پرتغال-اروگوئه
- عربستان-مکزیک
- کامرون-برزیل
- یک بازی مرحله یک شانزدهم
- یک بازی یک چهارم نهایی
- یک بازی نیمه نهایی
- فینال
ورزشگاه راس ابو عبود | استادیوم 974 (974 Stadium)
استادیوم راس ابو عبود یا استادیوم 974، استادیومی است که بعد از جامجهانی ناپدید خواهد شد. قبل از اینکه به چگونگی ناپدید شدن این ورزشگاه بپردازیم بهتر است کمی با آن آشنا شویم. ورزشگاه 974 با استفاده از وسایلی نظیر بلوکهای ساختمانی و صندلیها مختلف ساخته شده است. اگرچه اطلاعات دقیقی از میزان هزینه برای ساخت این ورزشگاه در دست نیست اما به نظر میرسد با توجه به موقتی بودن آن، هزینهای کمتر نسبت به بقیه ورزشگاههای قطر برای ساخت آن صرف شده است. طراحی این مجموعه منحصربهفرد و خاص را شرکت فنویک ایربیارن اسپانیا انجام داده؛ به دلیل استفاده از 974 کانتینر در ساخت این ورزشگاه و از آنجا که کد بینالمللی قطر 974+ است به آن استادیوم 974 هم میگویند. جالب است بدانید این ورزشگاه با خلاقیت فوقالعادهای که دارد تجارت بینالمللی و دریانوردی قطر را نشان میدهد. ورزشگاه راس ابوعبود در فاصله نزدیک از فرودگاه حماد و دریا قرار دارد و قابل جابهجا شدن است؛ با توجه به هزینه بالای نگهداری بلوکهای ساختمانی پس از پایان جامجهانی این ورزشگاه بهطور کامل تخریب میشود و از بلوکها برای ساخت دیگر بناها استفاده خواهند کرد.
- مکان: الدوحه
- ظرفیت: 40000 نفر
- سال ساخت: 2021
- هزینه ساخت: نامشخص
- امکانات: اقامتگاه، رستوران، هتل در اطراف ورزشگاه
کدام بازی ها در استادیوم راس ابو عبود (استادیوم 974) برگزار میشوند؟
- مکزیک-لهستان
- پرتغال-غنا
- فرانسه-دانمارک
- برزیل-سوئیس
- لهستان-آرژانتین
- صربستان-سوئیس
- یک بازی مرحله یک شانزدهم
ویدیو 8 ورزشگاه جام جهانی 2022 قطر
ورزشگاه های میزبان بازی های ایران در جام جهانی 2022
- استادیوم بینالمللی خلیفه: دوشنبه 30 آبان، ایران- انگلیس، ساعت: 16:30
- ورزشگاه احمد بن علی (الریان): جمعه 4 آذر، ایران- ولز، ساعت 13:30
- ورزشگاه الثمامه: سهشنبه 8 آذر، ایران-آمریکا، ساعت: 22:30
برای دسترسی به جدول کامل بازیها اینجا کلیک کنید.
هزینه ساخت ورزشگاه های قطر
- استادیوم البیت - هزینه ساخت: حدود 847 میلیون دلار
- استادیوم الجنوب - هزینه ساخت: حدود 656 میلیون دلار
- استادیوم احمد بن علی - هزینه ساخت: حدود 360 میلیون دلار
- استادیوم الثمامه - هزینه ساخت: حدود 342 میلیون دلار
- استادیوم شهر آموزش - هزینه ساخت: حدود 700 میلیون دلار
- استادیوم بین المللی خلیفه - هزینه ساخت: حدود 374 میلیون دلار
- استادیوم ملی لوسیل - هزینه ساخت: حدود 767 میلیون دلار
- ورزشگاه راس ابو عبود | استادیوم 974 - هزینه ساخت: نامشخص
سخن آخر
جامجهانی 2022 اولین دوره از این مسابقات است که در یک کشور عربی برگزار میشود. قطر با امکانات منحصربهفرد خود را برای این رویداد آماده کرده است که در این مقاله به معرفی 8 استادیوم جام جهانی 2022 قطر که اصلیترین بخش این مسابقات است پرداختیم. این 8 ورزشگاه در فاصله کوتاهی از هم قرار دارند و دسترسی به آنها نیز آسان است. برای رزرو بلیط قطر با کمترین قیمت و پشتیبانی 24 ساعته اینجا کلیک کنید.
دیدگاه جدید