کارناوال - راهنمای سفر
ویدیو HD
نسیم امینی

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

05 مهر 1397

به روز رسانی

15 شهریور 1398

در سفرها، همیشه توجه ویژه ای به شکم گردی وجود دارد و مسافران می خواهند اطلاعات قابل توجهی درباره غذاهای بومی آن منطقه داشته باشند و طعم غذاهای دلچسب را بچشند. اگرچه ماجرا به همین سادگی نیست و شاید شما با دیدن رنگ و لعاب یک غذا وسوسه شوید و آن را سفارش بدهید؛ اما به هیچ وجه طعمش را دوست نداشته باشید یا این که محتویاتش با رژیم غذایی تان مناسب نباشد؛ پس آگاهانه ترین کار آن است که پیش از سفر با غذاهای مقصد سفرتان آشنا شوید.

امروز به استانبول می رویم؛ شهری محبوب که هر سال از ایرانی های بسیاری میزبانی می کند. خودتان را تجسم کنید که در خیابان های شلوغ استانبول قدم می زنید و از هر گوشه، بوی دلپذیری به مشام می رسد. کدامیک از این خوراکی ها را انتخاب می کنید؟ کدام یک برای شما دلچسب تر است؟ نظرتان چیست که کمی درباره خوراکی های خیابانی این شهر بدانیم و از مواد اولیه و طرز تهیه‌شان باخبر شویم تا انتخاب راحت تر شود. 

کارناوال را در این شکم گردی جذاب در خیابان های استانبول همراهی کنید.

ورود به صفحه اختصاصی راهنمای سفر به استانبول

Sinue Serra 

نگاهی به فرهنگ غذایی ترکیه

کشور ترکیه در همسایگی ایران واقع شده است و فرهنگ غذایی اش شباهت هایی با ما دارد. به ویژه آن که هر دو سرزمین، تحت تاثیر اسلام و خوراکی های حرام و حلال، رژیم غذایی مشابهی را دنبال می کنند. از طرفی ویژگی های فرهنگی امپراتوری عثمانی تاثیر قابل توجهی در غذاهای ترکیه گذاشته است و این مساله در کنار قدرت صنعت گردشگری این کشور، باعث شده تا نام غذاهای ترکی در میان برجسته ترین و اشتها آورترین غذاهای جهان قرار داشته باشد. میراث غذایی عثمانی در نتیجه ترکیب انواع شیوه های پخت و پز و مواد اولیه غذاها در آسیای میانه، قفقاز، خاورمیانه، مدیترانه و بالکان پدید آمده است و ساختاری چند فرهنگی دارد.

وقتی نگاهی به خوشمزه های ترکیه می اندازیم، می بینیم طیف وسیعی از انواع غذا و خوراکی ها پیش روی مان است که انواع مختلف کباب، غذاهای اصلی، سوپ ها و ... را شامل می شود. در غذاهای ترکیه به سبزیجات، ماهی تازه و روغن زیتون توجه ویژه ای می شود و همین سبب شده تا خوراکی های این کشور سالم و دارای خاصیت کافی باشند. البته گوشت قرمز و مرغ نیز در این سرزمین به طرز قابل توجهی استفاده می شود و غذاهای آبکی و خورش هم محبوبیت خاصی در این جا دارند. 

صبحانه، بخش مهمی از وعده های غذایی مردم ترکیه به حساب می آید و شامل موادی سالم، مغذی و خوشمزه ای ست که در نقاط مختلف به شکل های متفاوتی سرو می شوند. سبزیجات، گوجه فرنگی، خیار و فلفل از جمله موادی هستند که در صبحانه به همراه پنیر، تخم مرغ، زیتون، عسل، خامه و شیر خورده می شود. نان های محلی هر منطقه، نان ذرت و نان حلقه ای یکی از اجزای اصلی این وعده غذایی به شمار می آیند. 

گفتیم ترکیه توانسته غذاهای سنتی اش را به عنوان یک جاذبه گردشگری به جهانیان بشناساند و افراد بسیاری راهی این سرزمین می شوند تا خوراکی های جذابش را مزه کنند و خاطره ای دلچسب برای خود بسازند. شاید برای تان جالب باشد که شکم گردی در خیابان های ترکیه و به ویژه شهر استانبول، یکی از تفریحات جذابِ این سرزمین است و طرفداران بسیاری دارد. در ادامه همراه مان باشید تا ده مورد از محبوب ترین غذاها و خوراکی های خیابانی یکی از شهرهای تماشایی ترکیه، یعنی استانبول را به شما معرفی کنیم. 

Photo by : amrmonir113

1- سیمیت | Simit

سیمیت یکی از محبوب ترین خوراکی های کشور ترکیه است؛ به طوری که در هر شهری از این کشور، می توانید این خوراک خوشمزه را داغ و تازه پیدا کنید. البته باید در نظر داشته باشید که سیمیت در هر جا، به نوع خاصی طبخ می شود؛ مثلا در آنکارا سیمیت ها تُردتر و کوچکتر هستند. در ازمیر، این نان های گرد را با نام (gevrek) می شناسند، اگرچه از نظر ظاهری تفاوت چندانی با ورژن استانبولی سیمیت ندارند.

 مواد اولیه تهیه سیمیت را شیر، شکر، مایه خمیر، روغن مایع و کمی نمک تشکیل می دهند. در استانبول معمولا بر روی این سیمیت های دلچسب، عصاره ای غلیظ و تیره به نام «ملاس» ریخته می شود، سپس نان را داخل ظرفی از کنجد فرو می برند و در نهایت آن را می پزند. این خوراک را معمولا با کنجد زیاد تزیین می کنند؛ اما ممکن است بر روی این نان ها سیاه دانه یا تخم آفتاب گردان نیز ببینید.

اگر راهی استانبول شوید، ممکن است مردانی را در کوچه و خیابان ببینید که با طبقی از سیمیت به این سو و آن سوی شهر می روند. برخی افراد هم با چرخ دستی های شان سیمیت را جا به جا می کنند. این نان های گرد و بعضا شیرین را در همه وقتی می شود نوش جان کرد. برخی افراد، آن را هنگام صبحانه و همراه پنیر می خورند؛ برای عصرانه هم این خوراکی، گزینه جذابی ست که با چای میل می شود.

 جالب آن که سیمیت های بیات شده هم در استانبول دور انداخته نمی شوند؛ شما می توانید به کنار اسکله بروید و سیمیت خود را با مرغان دریایی شریک شوید و این گونه، لذتی دوچندان از گشت و گذار خیابانی تان ببرید. 

Anna Bogush 
fatih kızılkaya 
Mehmet Çekirge 
Ozer Arslan 
Mehmet Kalkan 

2- میدیه دولما | Midye dolma

میدان تقسیم (Taksim Meydanı) در بخش اروپایی شهر استانبول قرار دارد و به خاطر رستوران ها، مغازه ها و هتل های متعددش شهره است. یکی دیگر از دلایل شهرت این منطقه، خوراکی های خیابانی جذابش است؛ خوراکی هایی از جمله میدیه دولما که معمولا در رده میان وعده ها قرار می گیرد! 

میدیه دولما در واژه به معنای صدف سیاه پر شده است و این تمام چیزی ست که برای شناخت آن باید بدانید. پوسته صدف را با ترکیبی از برنج و صدف پر می کنند و در سینی های بزرگ می چینند و اطرافش را نیز با لیموهای تازه تزیین می کنند. زمانی که میدیه دولما می خورید حواس تان باشد که زیاده روی نکنید وگرنه، ناگهان به خودتان می آیید و می بینید بیش از 20 لیر ترکیه (47,600 تومان) پول از جیب تان رفته و معده تان به مرز انفجار رسیده است. 

Photo by : Tolga Ozdemir
ARroWCo 
Şampiyon Kokoreç 

3- بلوط بو داده و بلال های خوشمزه

یکی از منحصر به فردترین خوراکی های خیابانی که شاید در جای دیگری به چشم تان نخورد بلوط بو داده است. کافی ست به خیابان های پر رفت و آمد شهر بروید و سری بگردانید، حتما چند گاری چرخ‌دار می بینید که که در حال تفت دادن بلوط ها هستند. شما می توانید هر صد گرم از این شاه بلوط های جذاب را حدودا با 4 لیر ترکیه (9,520 تومان) یا 5 لیر ترکیه (11,900 تومان) خریداری کنید. 

یکی دیگر از خوراکی های خیابانی ترکیه و استانبول، بلال است؛ بلال کبابی در هر کوچه و پس کوچه شهر دلبری می کند و هوش از سر گردشگران می برد؛ خوبست توضیح دهیم که بلال در ترکیه به صورت پخته شده هم سرو می شود، یعنی همان بلال شیرینی که کباب می شود را  می پزند، ادویه های مختلف به آن می زنند، در کاغذی می پیچانند و در دست مشتری می گذارند.

بلال و بلوط بوداده معمولا در کنار هم و در یک چرخ دستی سرو می شوند؛ به همین دلیل، ما نیز آن ها را در یک بخش به شما معرفی کردیم.

Photo by : Hakan Yıldız
Photo by : Tal Even Chen

4- بستنی قیفی با روش عجیب فروش

شاید با خودتان فکر کنید که بستنی قیفی همه جا یک مزه دارد و دلیلی برای وجود آن در فهرست غذاهای خیابانی استانبول نیست. تا حدودی حق با شماست، اما باید بدانید بستنی های استانبول، در طعم و مزه تفاوتی ندارند و این، نحوه سرو کردن شان است که آن ها را متمایز می کند. اگر گرمای هوا شما را کلافه کرده یا به شدت هوس یک بستنی دلچسب کرده اید و می خواهید، هرچه زودتر یکی از این خوراکی های خوشمزه را نوش جان کنید بهتر است از استانبول کوله بارتان را جمع کنید و به شهر دیگری بروید؛ احتمالا این گونه زودتر بستنی قیفی به دست تان برسد! در استانبول، فروشنده هایی که لباس سنتی بر تن دارند یک بستنی جذاب حاضر می کنند، اما نمی توانید آن را به سادگی به دست آورید. تازه نمایش شروع شده است... حالا باید برای مدتی طولانی نمایشی از حرکات عجیب اما بسیار جالب را ببینید که به صورت کاملا مجانی و تنها در ازای یک بستنی برای تان اجرا می شود. صبور باشید و از نمایش لذت ببرید، خبر خوب این که در نهایت، بستنی را به دست می آورید. 

ویدیویی ببینید از این بستنی های عجیب و غریب

5- تاووک پیلاو | Tavuk Pilav

تاووک پیلاو، معادلی ست برای مرغ و برنج. حضور برنج در میان غذاهای خیابانی شاید برای بیشتر ما مرسوم نباشد؛ معمولا انتظار داریم که برنج در سفره ای رنگین و کنار مخلفات دیگر باشد یا حداقل نشسته خورده شود؛ اما در ترکیه اینطور نیست. شما می توانید ظرف تاووک پیلاو را در دست بگیرید و قدم زنان، آن را نوش جان کنید. کافی ست چرخی دستی را پیدا کنید که محفظه ای شیشه ای را با برنج، مرغ و نخود پخته شده پر کرده است، تاووک پیلاو داغ در انتظار شماست. بد نیست بدانید اکثر مسافران استانبول، بر این مساله اصرار دارند که تاووک پیلاو را در منطقه آنکاپانی (Unkapanı) و رو به روی بازار مانیفاتورچیلار (Manifaturacılar Çarşısı) میل کنند و می گویند برنج و مرغ ها، این جا بیشتر مزه می دهند.

 

Photo by : Unknown

6- بالیک اکمک | Balik-ekmek

زمانی که مشغول گشت و گذار در خیابان های استانبول هستید، علاوه بر سیمیت، خوراکی جذاب دیگری نیز می تواند لذت شکم گردی را نصیب تان کند؛ بالیک اِکمِک یا ساندویچ ماهی. برای تهیه این غذا ماهی را گریل و یا سرخ می کنند و درون نان می گذارند. کمی لیمو ترش و نعنا طعم دلچسب این غذا را دوچندان می کند. باید در نظر داشته باشید که در پخت بالیک اکمک از ماهی های چرب همچون ماهی خال خالی و ماهی آزاد استفاده می شود.

بهترین مکان ها برای خوردن بالیک اکمک، محله های امینونو (Eminönü) و گالاتای (Galata) در استانبول است. امکان ندارد شما به این دو منطقه بروید و بتوانید از خیر ساندویچ ماهی بگذرید. پیشنهاد می کنیم ساندویچ ماهی ترکی را ایستاده و در بین مسیر میل کنید، پشت میز نشستن بخشی از مزه غذا را می گیرد!

7- لحم‌‌عجین | Lahmajoun

لحم‌ عجین، غذایی ست که علاوه بر کشور ترکیه در ارمنستان و سوریه، اردن، لبنان و ... نیز صرف می شود. نام این غذا عربی ست و «گوشت و خمیر» معنا می دهد؛ اما بسیاری از گردشگرانی که به ترکیه می روند به آن «پیتزای ترکی» می گویند. برای تهیه لحم‌ عجین، از خمیری گرد و نازکی استفاده می کنند، روی آن را با گوشت چرخ کرده و سبزیجات خرد شده مانند پیاز، گوجه فرنگی و جعفری می پوشانند و در نهایت، آن را می پزند. پس از آن، روی مواد لیموی تازه و نعنا می ریزند، سپس آن را لوله می کنند و با ترشی، گوجه فرنگی، فلفل، پیاز، کاهو و حتا بادمجان کبابی نوش جان می کنند. دوغ، متداول ترین نوشیدنی همراه این غذاست.

8- دوروم | Dürüm

دوروم غذایی بسیار ساده و خوشمزه است. نوعی ساندویچ که گویی مادرتان همین الان در کوله پشتی شما گذاشته تا در زنگ های تفریح نوش جان کنید. اگر خیلی ساده بخواهیم دوروم را توصیف کنیم، کباب ترکی ست که در نان لواش یا نان ساجی (1) پیچیده شده است. همان طور که کباب ترکی را با مرغ و گوشت می پزند، در هنگام نوش جان کردن دوروم نیز این انتخاب جذاب میان گوشت و مرغ وجود دارد. البته دوروم بیشتر به لقمه می مانند تا یک ساندویچ؛ مزه این غذا به آن است که با چند گاز تمام شود و بروید سراغ مغازه دار تا لقمه دیگری برای تان بپیچد. 

نکته جالب دیگری نیز درباره دوروم وجود دارد، به این غذا لقب خوراکی دموکرات ترکیه را داده اند؛ چرا؟! همان قدر که دوروم در کوچه پس کوچه های شهر و میان غذاهای خیابانی یافت می شود، در رستوران های سطح بالا و لوکس نیز می توان از این غذا لذت برد.

پاورقی


1: نوعی نان پهن و نازک که بر روی یک صفحه فلزی گرد به نام ساج پخته می‌شود.

Photo by : Unknown

9- تانتونی | Tantuni

تانتونی شباهت قابل ملاحظه ای به دوروم دارد، با این تفاوت که بسیار تندتر است؛ حتا برخی افراد از این غذا به عنوان «دوروم تند» یاد می کنند. در تانتونی گوشت گاو (بیف)، گوجه و انواع مختلف ادویه های تند و آتشین به کار می رود و همه این ها، در تورتیلای (1) بسیار نازک پیچیده می شود. در هنگام طبخ این غذا، معمولا از شما می پرسند که تانتونی را با تندی زیاد میل می کنید یا کم؟! اگرچه مردم شهر مرسین (Mersin) بعضا از این سوال خشمگین می شوند و در جواب می گویند که تانتونی اگر تند نباشد و دهان را نسوزاند که تانتونی نیست. حرف آن ها را بپذیرید چرا که مهد اولیه این غذا، شهر مرسین است.

 پاورقی


 1: تورتیا یا تورتیلا (tortilla) نوعی نان نازک پخته شده از آرد سفید بسیار آسیاب شده است. در پخت این نان معمولا از ذرت استفاده می کنند.

10- کوکورچ | Kokoreç 

 کوکورچ از غذاهای بحث برانگیزی ست که در این فهرست به آن ها پرداخته ایم. این خوراک کاملا به سلیقه شخصی و ذائقه شما بستگی دارد. پس ما توضیحات مربوط به این غذا را در اختیارتان می گذاریم و در نهایت، انتخاب با شماست. برای تهیه کوکورچ گوشت گوسفند یا دیگر فرآورده های گوشتی را با لیمو و ادویه جات طعم‌دار می کنند و به سیخ می کشند، و در نهایت، روده گوسفند یا بز را به دور آن می پیچند. 

این نکته را در نظر داشته باشید که کوکورچ را در مکانی مطمئن و بهداشتی میل کنید، چرا که تمیز کردن روده بز و گوسفند، کاری ظریف و حساس است و هرکسی از عهده اش بر نمی آید. رستوران های زنجیره شامپیون کوکورچ (Şampiyon Kokoreç) انتخاب بدی به نظر نمی آیند.

Photo by : Unknown

11- کومپیر | Kumpir

اگر در خیابان های استانبول قدم می زدید و ناگهان عده زیادی دست فروش را دیدید که قصد دارند به شما کومپیر بفروشند، مطمئن باشید که به منطقه اورتاکوی (Ortaköy) رسیده اید. جایی که به کومپیرهایش معروف است و هیچ کس در این منطقه از طعم خوش کومپیر محروم نمی ماند. 

سیب زمینی پخته شکم پر در کشور ترکیه با نام «کومپیر» شناخته می شود. برای تهیه کومپیر شکم سیب زمینی تنوری را تقریبا با هر چیزی می توان پر کرد؛ از جمله سوسیس، مایونز، ذرت، هویچ، نخود فرنگی و ...

Emel Çapın 

12- بورک | Börek

غذای بعدی که در فهرست امروز مرور می کنیم، بورک نام دارد. معمولا بورِک را برای صبحانه میل می کنند، اما هیچ قانون نوشته شده ای وجود ندارد؛ پس هر وقت هوس بورک کردید، به خودتان سخت نگیرید و خود را از این خوراکی لذیذ محروم نکنید. برای تهیه بورک، نوعی خمیر نان یا شیرینی به نام خمیر یوفکا یا فیلو (phyllo) را با مواد گوناگونی پر می کنند و نتیجه اش این غذای دلچسب می شود. این خوراک انواع مختلفی دارد که به محتویات آن وابسته است، یک بورک مقوی و سالم با پنیر و سبزیجات و یا سیب زمینی و اسفناج درست می شود. برای تهیه بورک می توان از ترکیب کالباس، گوجه، زیتون یا فلفل، گوشت چرخ‌کرده یا گوشت مرغ نیز استفاده کرد. البته باید بدانید که طعم این خوراک به صورت خانگی و یا در مغازه ها متفاوت است، معمولا در مغازه ها شیرین تر درست می شود. 

Koray Sevinç 
İrfan Örük 

13- ایچلی کوفته | İçli Köfte

کُبه یا کیبه یکی از غذاهایی ست که در برخی نقاط خاورمیانه به وفور یافت می شود و بسیار محبوب است. در ترکیه این غذا را با نام ایچلی کوفته می شناسند. برای تهیه ایچلی کوفته اول باید پیاز را با گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل، جعفری و رب گوجه تفت می دهند تا به عنوان مواد درونی مورد استفاده قرار گیرد. اما برای تهیه لایه بیرونی چی؟! سیب زمینی پخته شده رنده می شود و با بلغور، آرد، تخم مرغ و ادویه جات مخلوط می شود تا خمیری از آن به دست آید. در نهایت کمی از گوشت چرخ کرده و دیگر مواد تفت داده شده درون تکه ای از این خمیر قرار می گیرد و سرخ می شود. این است ماجرای تهیه ایچلی کوفته، البته طبیعتا نحوه طبخ این خوراک، در مکان های مختلف متفاوت است و بسته به سلیقه، تنوع پیدا می کند. 

حال این غذای خوشمزه را کجای استانبول می توانید پیدا کنید؟! ایچلی کوفته در رستوران ها سرو می شود اما اگر می خواهید لذت خوردن این غذا را دو چندان بچشید، به خیابان استقلال بروید. در آن جا افرادی متعددی ایستاده اند و مشغول سرو این غذای لذیذ هستند. 

Photo by : Unknown
Sezai ÖZALTIN 
Elif Yıldız Kontacı 

14- کباب ترکی | Döner kebab

در میان غذاهای محبوب استانبول، کباب ترکی یا دونر کباب هم برای خود نام و آوازه ای دارد. زمانی که در خیابان های استانبول قدم می زنید در هر گوشه ای ممکن است سیخ های چرخانی را ببینید که عمودی نصب شده اند و گوشت، بر روی شان کباب می شود. در ایران نیز، این خوراک محبوب به خوبی جا افتاده است و شاید در حین سفرتان به استانبول علاقه ای به امتحان این غذا نداشته باشید و ترجیح دهید خوراکی های جدید را امتحان کنید؛ اما به شما پیشنهاد می کنیم که حتما دونر کباب را در استانبول نیز تجربه کنید.

تاریخچه این غذا به قرن 18 میلادی و دوران امپراتوری عثمانی می رسد؛ در آن زمان ها، برای اولین بار گوشت را به صورت عمودی کباب کردند. اما شاید برای تان جالب باشد که کباب ترکی امروزی اولین بار به دست چه کسی اختراع شد؟! مانند بیشتر اختراع های جهان، افراد زیادی هم مدعی اختراع کباب ترکی هستند؛ اما در این بین، قدیر نورمان از همه جلوتر است و یکی از مهمترین کسانی به شمار می رود که نامش به خاطر درست کردن این غذا مشهور شده است. نام نورمان از سوی اتحادیه دونر کباب ترکیه به عنوان مخترع کباب ترکی در سال ۲۰۱۱ تایید شد. البته این شخص در سال 1392، در سن هشتاد سالگی فوت کرد.

حال کباب ترکی، غذایی بین المللی به حساب می آید و غذای عربی شاورما (Shawarma) و غذای یونانی جایرو (Gyro) نیز با الهام از کبابِ ترک ها ابداع شده اند و به طور کلی، این روزها این غذای سنتی ترک ها، در بیشتر نقاط دنیا سرو می شود و محبوبیت قابل توجهی به دست آورده است. پس چه بهتر که دونر کباب را در مهد آغازینش امتحان کنید. 

Photo by : jesuscm

15- پیده | Pide

برای آخرین مورد این فهرست، پیده را به شما معرفی می کنیم. این غذا را می توان تغییر شکل یافته پیتزا دانست که در آن پنیر پیتزای بیشتری استفاده می شود و نانش، به شکل قایق های کانو است. محتویات درونی پیده مثل پیتزا متنوع است و می توان آن را با طعم های مختلف پخت. یکی از محبوبترین انواع این غذا، پیده گوشت است که طرفداران متعددی دارد. این غذای لذیذ گزینه خوبی برای عصرانه است و قدم زدن در خیابانی های استانبول را جذاب تر می کند. اگر خواستید پیده را در استانبول امتحان کنید به شما پیشنهاد می کنیم که حتما آن را با تخم مرغ سفارش دهید تا مزه اش را متفاوت تر بچشید. 

سخن آخر

با هم گشتی در استانبول زدیم و ده مورد از محبوب ترین غذاهای خیابانی این شهر را از نظر گذراندیم. با محتویات این خوراک ها آشنا شدیم و نیم نگاهی هم به بهترین مکان ها برای یافتن غذاهای خیابانی داشتیم. دیدیم که استانبول یکی از بهترین مکان ها برای یافتن غذاهای خیابانی ست و شکم گردی یکی از جاذبه های محبوب این شهر شمرده می شود.

دیدگاه شما درباره غذاهای خیابانی این فهرست چه بود؟

به نظرتان، خوراک محبوبی وجود دارد که به این لیست اضافه شود؟

آیا تا به حال غذاهای خیابانی استانبول را امتحان کرده اید؟ تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

کارناوالی شوید و نظر و پیشنهادهای خود را با ما در میان بگذارید. 

کــــــــارناوالی شــــــــو

7 دیدگاه

جدید ترین دیدگاه
محمد باقر حاج رضايى

بوراك هم ميزاشتيد جزو غذاها

کارناوال

همراه گرامی کارناوال
درصورتی که متقاضی دریافت مشاوره مهاجرت هستید باید فرم درخواست مشاوره را پر کنید. رسیدگی به پرونده مهاجرت شما و ارائه مشاوره تنها پس از تکمیل فرم امکان پذیر است.
هر گونه نظر در مورد مقاله و یا سوالات کلی را می‌توانید در بخش دیدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذارید. توجه داشته باشید که به درخواست‌های مشاوره در بخش دیدگاه‌ها رسیدگی نمی‌شود.

09 خرداد 1399

diana

سلام دوستان من 20 سالمه میخوام با برادرم که از من بزرگ تر هست برم استانبول ، باید برای خروج از کشور اجازه پدر داشته باشم ؟ لطفا اگر کسی جواب سوالم رو میدونه بگه ، چون هرچی به اداره گذرنامه زنگ میزنم اصلا جواب نمیدن ، تشکر

اگر با برادرت میخوای بری که بابات هم در جریان قرار میگیره و طبعا مشکلی نیست😁اما چون بیست سالته اصلن اجازه پدر نیاز نیست.

15 خرداد 1403

پریوش سارانی

با سلام

بر طبق مفهوم مخالف بند اول ماده ١٨ قانون گذرنامه، دختران مجرد كه به هجده سال تمام رسيده اند برای خروج از كشور نياز به اجازه پدر ندارند.

ولی ایشان این حق را دارند که مانع خروج شما از کشور شوند.

02 آبان 1399

10 فروردین 1399

مرسی بابت این همه اطلاعات عالی

15 خرداد 1398

اپلیکیشن کارناوال

با وب اپلیکیشن (PWA) کارناوال، کنترل سفر دست شماست.
در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه‌های گردشگری، رزرو آنلاین بلیط هواپیما، رزرو هتل، ویلا و اقامتگاه بوم‌گردی، رزرو آنلاین تورهای داخلی و خارجی و سایر خدمات توریستی گردشگری همه در اپلیکیشن کارناوال .

تماس با کارناوال

پشتیبانی 8 صبح تا 1 بامداد:

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیط هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های نیکسام محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.

خانهعکاسخانه

کنترل سفر دست شماست