کارناوال
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
01 آبان 1395
به روز رسانی
15 شهریور 1398
گردشگری صنعتی است که بسیاری از رشته های مختلف از علوم گوناگون را در بر می گیرد. مطالعه ی هر یک از بخش های این صنعت نیازمند تخصص و علمی خاص است تا بتواند به خوبی همه ی زوایا را مورد بررسی قرار دهد. جغرافیای گردشگری یکی از علومی است که کمک شایانی به این صنعت می کند و امروز در کارناوال به بررسی آن می پردازیم.
جغرافیای گردشگری چیست؟
جغرافياي گردشگری مطالعه رابطه بين اشكال مختلف جهانگردي با محيط هاي طبيعي وفرهنگي و اثراتي كه اين فعاليت ها در نواحي مقصد به جا مي گذارند را در بر می گیرد.
در واقع این علم به بررسي روابط انسان ها با محيط در هنگام فراغت و تأثير متقابل آن ها بر يكديگر مي پردازد و فعاليت هاي گردشگري را نه به طور مجزا بلكه در قالب مكان و در ارتباط با ديگر عوامل محيطي شامل عوامل طبيعي و انساني را بررسی می کند.
مفهوم كلي جغرافياي گردشگری را مي توان به اين شرح بيان نمود:
جغرافیای گردشگری مطالعه شرايط جغرافيايي جهانگردي و بررسي وابستگي ها بين شكل هاي مختلف وقت گذراني با عوامل محیطی، تحقيق در مسئله وقت گذراني و استفاده از تعطيلات جهت مسافرت به مناطق گوناگون طبيعي و فرهنگي ومكان هاي مذهبي، بازرگاني، تفريحي و بهداشتي، بررسي در عوامل مختلف طبيعي را به همراه دارد.
نقش جغرافیا در گردشگری
جغرافيا در تعريف گردشگری از ارائه ی يك تعريف علمی فراتر می رود و گردشگری را به عنوان يكي از نقش هاي اساسي انسان محسوب می کند تا در چهارچوب كلي جغرافياي انساني – اجتماعي به مطالعه آن بپردازد.
در جغرافیای انسانی علت وجودي انسان، يك سلسله نقش هايي مثل توليد مثل و بقا، سكني داشتن، كاركردي، آموزش ديدن و پرورش يافتن، تامين نيازها، جابجايي در رفت و آمد و نقش فراغت و استراحت كردن را در بر می گیرد.شدت و ضعف اين نقش هاي هفتگانه موجب تغيير فضاي زيستي مي شود.
در این میان يكي از نقش هاي مهم و اساسي، نقش فراغت و استراحت كردن است كه بروز استعدادها و خلاقيت ها و... را به دنبال دارد و در نهایت پيدايش جهانگردي و گردشگری شده است. لزوم انجام اين نقش توسط انسان، بستگی زیادی به درجه زماني و درجه تمدن و فرهنگ و اشكال آن دارد. شهرها و روستاها نمونه بارز ايفاي اين نقش ها هستند که هم به عنوان مبدا و هم به عنوان مقصد گردشگری محسوب مي شوند. بيشتر شهرها و پايتخت هاي بزرگ به علت دارا بودن نقش هاي هنري، علمي، اقتصادي و مذهبي و روستاها با جاذبه هاي سنتي، فرهنگي، ييلاقي، و... جلوه اي بارز از جغرافياي گردشگری را ارائه مي دهند.
جغرافياي گردشگری روابط انسان را با محيط در تعطيلات و فراغت مطالعه می كند. اينجاست كه دانش جغرافيا اين وظيفه ي مهم را بر عهده مي گيرد چرا كه ميان وقت گذراني انسان در هواي آزاد و محيط طبيعي او رابطه محكمي وجود دارد و محيط هاي طبيعي خاص، تفريحات و امكانات ويژه اي خلق مي كنند كه با امكانات گردشگری نواحي ديگر تفاوت دارد.
با #مفاهیم و دانش گردشگری در کارناوال آشنا شوید.
5 دیدگاه
سلام عرض ادب میشه دانشگاه رشته عوض کرد رشته جغرافیای توریسم ور داشت
18 خرداد 1401
سلام من میخوام از وضعیت شغلی این رشته بدونم ممکنه منو راهنمایی کنید
17 آبان 1399
مهدی
سلام خانم فلاح منابع و مآخذ این مطلبم بفرستین.با تشکر
17 تیر 1396