کارناوال
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
29 تیر 1395
به روز رسانی
15 شهریور 1398
تابش خورشید ، خنکای نسیم ، کوه های ستبر ، درختان کهن و همه زیبایی های خلقت ما را به سوی خود فرا می خواند . این فراخوان وسوسه انگیز ما را به سوی جاده می کشاند . دل از شهر و شلوغی هایش کنده و دل به جاده ای پر پیچ و خم میسپاریم . آنچه در انتظارمان است سفری لذت بخش به غرب کشور است . به دنبال مقصدی تازه و به دور از هیاهو هستیم . مقصدی که راه رسیدن به آن ، آن قدر جذاب است که لذت سفرمان را چندین برابر می کند . زیبایی های جاده ما را غرق در خود می کند و آرامش روح نواز آن ، تجربه ای جدید را برایمان به ارمغان می آورد . هرچه نزدیک تر می شویم به این نتیجه می رسیم که در انتخاب مقصدمان اشتباه نکرده ایم . روستای شیلاندر با آن معماری منحصر به فرد در انتهای #مسیر انتظار ما را می کشد .
با کارناوال در این مسیر رویایی همراه باشید.
سفر خود را با تماشای سد تَهم آغاز می کنیم
جاده با همه پیچ و خم هایش ، آرامشی از جنس طبیعت نثارمان می کند . به سمت 64 کیلومتری شهر #زنجان در حرکت هستیم . جاده ای که به آن وارد شده ایم ، جاده زنجان - طارم می باشد .
بعد از طی 15 کیلومتر که حدود 30 دقیقه طول می کشد به سد و دریاچه زیبای تهم می رسیم . دریاچه ای که نامش از لقب رستم در شاهنامه گرفته شده است . سد تهم در فاصله ای حدود 300 متر در پایین دست محل تقاطع رودخانه تهم و گله رود قرار گرفته است . ساخت این سد با هدف تامین آب شرب شهر زنجان در سال 1373 آغاز و در سال 1383 به اتمام رسیده است .
این سد در 8 کیلومتری روستایی به همین نام قرار گرفته است . با وجود همه زیبایی هایی که چشم را خیره می کند به خاطر هدف دیگری در دوردست ، بدون توقف به راهمان ادامه می دهیم .
نمایی از سد تهم
به روستای علی آباد می رسیم
کمی بعد از روستای تهم ، تابلوی شیلاندر بر سر جاده ای فرعی به چشم می خورد . بعد از 20 دقیقه به یک دوراهی می رسیم . راه سمت چپ ، ما را به مقصدمان می رساند . جاده ای سنگلاخی و ناهموار ، که تماشای کوه های استوار ، درختان سر سبز و زیبایی های طبیعت سختی راه را از ذهنمان دور می کند .
بعد از طی مسافتی به روستای علی آباد می رسیم. روستایی کوچک و باصفا در منطقه ای ییلاقی که تقریبا خالی از سکنه است و فقط در زمان تفریح یا جمع آوری محصولات به آن سر می زنند . دل کندن از زیبایی های این روستا سخت است اما زمان کمی که برای رسیدن به مقصد داریم ما را پس از توقفی کوتاه دوباره راهی جاده شیلاندر می کند .
به شیلاندر می رسیم
وجود جاده ای باریک و سنگلاخی در کنار دره ای عمیق ، لذت و ترس را چاشنی سفرمان می کند . بالاخره بعد از ساعت ها و گذر از این جاده ، روستای شیلاندر از دور نمایان می شود . روستایی پلکانی در میان کوه ها و چشم اندازی زیبا که هر بیننده ای را به وجد می آورد .
چه زیبا جلوه می کند حضور خدا در این روستا . وجود درختانی کهن و چندین ساله ، آبشارها ، رودخانه پایین دست روستا همه و همه زیبایی طبیعت را دوچندان می کند . جالب ترین قسمت سفرمان آنتن دهی خطوط تلفن همراه و اینترنت قوی در این روستای دورافتاده است .
شیلاندر این روستای زیبا و منحصر به فرد که زیباییهایش روز به روز در حال محو شدن هستند نیاز به توجه دارد . چه قدر حیف است که چنین روستای زیبا و بکری در گذر زمان کاملا فراموش و تخریب شود . روستایی که هر خانه اش قصه ای برای گفتن دارد . روستایی که کارناوال در مطلب شیلاندر؛ زنجان | ماسوله ی گمشده به بررسی دقیق تر آن پرداخته است.
پس از توقف در این روستا و غرق شدن در زیبایی هایش دوباره دل به #جاده می سپاریم و در راه بازگشت آن همه زیبایی را با خود مرور می کنیم .
سخن آخر
دل به جاده بزنید و مقاصد کمتر دیده شده را کشف کنید . لذت بودن در مناطق بکر را تجربه کنید . آیا تجربه ای از سفر به مناطق کمتر شناخته شده دارید ؟ و یا در مسیر سفر به جاذبه هایی برخورده اید که نسبت به آنها کم لطفی شده است ؟ تجربیات و مشاهدات خود را با کارناوال به اشتراک بگذارید.
1 دیدگاه
با سلام و خسته نباشید به همه شما عزیزانی که راهنمای طبیعت بکر و زیبا و دیدنی برای هموطنان هستید خواستم بدونم که جاده ۹ کیلومتری به شیلان دره هنوز خاکی هست و همان شش خانواده در آنجا سکونت دارند یعنی بیشتر نشده در تاریخ ۱۴۰۳ ممنون از پاسخگوییتون میشم یا علی
01 خرداد 1403