
زينب شيرازی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
19 مهر 1396
به روز رسانی
15 شهریور 1398
تنها چند روز بود که از سفر خانوادگی و پرماجرای تعطیلات نوروز برگشته بودیم و دلم آرام و قرار نداشت. وسوسه گشت و گذار و سفر کردن، برایم مثل کودک تخس سه ساله ای شده بود که یک جا آرام نمی گیرد و از در و دیوار بالا می رود و پا می کوبد و به هر شکلی می گوید که: راه بیفت! سفر کن! اینجا نمان...
همین داستان جرقه ای شد که به تغییرهای بزرگ تر فکر کنم و هنوز یک ماه از این ماجرا نگذشته بود که شهرم را عوض کردم! تهران این شهر جذاب و وسیع خانه جدیدم بود تا من را به رویاهایم نزدیک تر کند. اما دروغ چرا؟ ماه ها طول کشید که به ترسم غلبه کنم و وارد جمع های ناشناخته شوم و به آدم های غریبه نزدیک تر! روزهای آخر تابستان بود و زمان به سرعت و بی صبر به سوی جلو می دوید. فکر آن که بهترین زمان سفرم دارد از دست می رود و هنوز از تهران فاصله هم نگرفتم، به قدری آزار دهنده بود که دل را به دریا زدم و با اولین گروه خوش سفر، همراه شدم. حرکتمان ساعت چهار صبح بود و مقصدمان آبشارهای بکر جنگل راش یا همان سنگده، جنگلی زیبا که در نزدیکی روستای سنگده قرار دارد. سر صبحی خودم را رساندم سر قرار و دلشوره و ترس هایم را هم جا نگذاشتم. اما کافی بود تا مینی بوس راه بیفتد و صورت های مهربان و صدای دلگرم کننده همسفرانم را ببینم و بشنوم تا همهی ترس ها دود شوند و برای یک خوش گذرانی تمام عیار آماده شوم.
امروز همراه کارناوال باشید و گزارشی تصویری از این سفر کوتاه و ماجراجویانه ببینید.
آشنایی مختصر با جنگل سنگده
جنگل راش، جنگلی وسیع و سرسبز و دست نخورده است که در استان مازندران و نزدیکی شهر سوادکوه قرار دارد. برای آن که به این جنگل های زیبا برسید، باید به سوی روستای «سنگده» بروید و از آن جا وارد این پهنه سبز و دوست داشتنی شوید. به همین دلیل است که جنگل راش را با نام جنگل سنگده نیز عنوان می کنند.
اگر به سراغ علت نام گذاری این جنگل برویم، به سرعت خواهیم دریافت که به سبب درختان کهن و کمیاب راش این محدوده است که با نام جنگل راش شناخته می شود. البته باید بدانید که عناوین جنگل راش به همین جا محدود نمی شود و آن را با نام «مرسی سی» نیز می شناسند.
در مطلب پیش رو، تنها تعدادی تصویر از جنگل سنگده را با هم مرور می کنیم که کارناوال در به سفرش به جنگل سنگده به ثبت رسانده است. در ادامه برای آشنایی بیش تر و آگاهی از نحوه دسترسی، امکانات و جاذبه های جنگل راش، پیشنهاد می کنم مطلب زیر را مطالعه کنید.
1- از فضای شهری دور شده ایم و کم کم دلبری جنگل شروع می شود..
2- و حالا سر و کله مه و ابر و جنگل های انبوه پیدا می شود..
3- حالا به ابتدای جنگل رسیده ایم و طبیعت با آغوش باز منتظرمان ایستاده...
4- دو راهی عشق و خوشبختی ...
وقتی پای در راه طبیعت می گذاری، هر مسیری جز خوشی نیست و چپ و راستش تفاوتی ندارد.
5- توقف دل انگیز
یک ساعتی درون جنگل پیش روی کرده ایم و چه جایی بهتر از مراتع بکر جنگل راش برای صرف صبحانه روز جمعه؟
6- قدم در دالان سبز جنگل
مادر طبیعت یکی یکی موهبت هاش را به ما نشان می دهد.
7- چیزی نمی گذرد که به سور و سات باشکوه آب و درختان می رسیم.
پس از دو ساعت جنگل نوردی، «آبشارهای بولا» درست رو به روی ما هستند.
8- می توانی ساعت ها به شکوه آبشار خیره شوی و گذر زمان را هم به کل فراموش کنی...
برای آن که بتوانید ریزش زیبا و خیره کننده آبشارها را در عکس هایتان به ثبت برسانید، کافی است با خودتان سه پایه ای ببرید و برای عکاسی هم از روش نوردهی طولانی استفاده کنید. پیشنهاد می کنیم برای آشنایی بیش تر با این روش مطالب زیر را بخوانید:
9- مبهوت زیبایی های جنگل
دلبری طبیعت کاری می کند که بر روی این همه زیبایی احساس مالکیت پیدا کنی و مبهوت، از جایت تکان نخوری...
10- جلوه های تازه
گرچه آبشارها حرفی برای گفتن نمی گذارند، اما هر طرفی که بنگری جلوه گری تازه ای از مادر طبیعت خواهی دید..
11- چند دقیقه دیگر پیاده روی و یکی دیگر از آبشارها پیش روی ماست..
برای ثبت این عکس سه پایه را بر می دارم و رو به روی آبشار می ایستم. با این که فاصله چندان نزدیکی به آبشار ندارم، اما شدت و فشار آب امان نمی دهد و لنز دوربین را خیس از قطرات آب می کند. دستپاچه می شوم و به هوای آن که کم تر خیس شوم، با حوصله کم تری کادربندی می کنم و چیلیک!
12- وداع بی نظیر
کم کم زمان وداع می رسد و نگاهی دوباره به ریزش شکوهمند آب، می تواند یادگاری خوشایندی باشد..
سخن آخر
همان طور که گفتیم، تنها میهمان گزارشی تصویری از طبیعت و آبشار جنگل راش بودید که همگی توسط کارناوال تهیه شده است.
شما تا به حال از این آبشار بازدید کرده اید؟
نظرات، خاطرات و عکس های خود را با ما در میان بگذارید و بگویید این بار به سراغ کدام بخش از طبیعت و زیبایی های کشورمان برویم.
7 دیدگاه

منیژه سهیمی
عالی بود دلم باز شد🌹🥀
23 مهر 1399

جای بسیار دیدنی و زیبا من با خانواده یک شب میهمان اهلی سنگده بودیم خیلی خوش گذشت.
07 خرداد 1399

با سلام لطفا در درج مطالب دقت فرمایید.. روستای سنگده ساری وجنگل مرسی سی سنگده ساری روستایی از توابع شهرستان ساری می باشد نه سوادکوه.. لطفا اطلاعات غلط به طبیعت دوستان ندهید متشکرم..
02 اردیبهشت 1399