شقایق علیزاده
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
23 شهریور 1400
به روز رسانی
23 شهریور 1400
کارناوال در این مطلب به معرفی دسرهای کره جنوبی پرداخته است. دسرهای کره جنوبی مثل هوباکجوک، سونگ پیون و... از جمله شیرینی های کره جنوبی هستند که معمولا از مواد غذایی بسیار سالم تهیه میشوند. در ادامه با کارناوال همراه شوید تا به سراغ این خوشمزههای محبوب کشور کره جنوبی برویم.
دسرهای کره جنوبی
شاید تنوع دسرها در کره جنوبی به اندازه کشوری مثل فرانسه نباشد اما آشنایی با چند نوع از دسرهای معروف و رنگارنگ آن خالی از لطف نیست.
هوباکجوک | Hobakjuk
یکی از معروفترین دسرهای کرهایها، فرنی کدو حلوایی است که از کدو حلوایی بخارپز شده به همراه گلولههای برنجی کوچک درست میشود. این فرنی شیرین و خوشمزه را میتوان برای صبحانه و عصرانه میل کرد؛ در ضمن بد نیست اشاره کنیم این فرنی میان بیمارانی که نمیتوانند غذای سنگین بخورند نیز محبوب است.
سونگ پیون (Songpyeon) | کیک برنجی
فقط دیدن تصویر این کیک برنجیهای رنگارنگ، همه را به وجد میآورد. سونگپیون یک نوع کیک برنج است که با خمیر و مواد داخل آن درست و بخارپز میشود. این کیک برنجی خوشمزه را در جشن چوسوک - که یک جشن ملی به مناسبت برداشت محصول است- میخورند و برای همه اعضای خانواده، آرزوی سلامتی و تندرستی میکنند. سونگ پیون در رنگهای قرمز، صورتی، سبز، زرد و بنفش را با استفاده از مواد مختلفی مثل پودر کدو حلوایی برای رنگ زرد یا بلوبری برای رنگ بنفش تهیه میکنند. هنگام بخارپز کردن سونگ پیون آن را بر روی لایهای از برگهای میوه کاج قرار میدهند که باعث میشود بوی خوش عطری با آن آغشته شود. قدیمیها معتقد بودند که به این ترتیب با خوردن سونگ پیونها، قدرت و استقامت درختان کاج به شخص خورنده وارد میشود و او فرد سالمی خواهد بود.
کوکی چای | Dasik
ماده اصلی برای تهیه داسیک ممکن است آرد برنج، آرد شاه بلوط، کنجد سیاه یا لوبیا باشد؛ در کنار نحوه پخت، قالبهایی که برای تهیه این شیرینیهای کوچک استفاده میشود و رنگ آنها هم از اهمیت برخوردارند. بد نیست بدانید این کوکیها که معمولا همراه با چای میل میشوند، حدود 1600 سال پیش، همراه با آیین بوداییسم و فرهنگ نوشیدن چای از هند به کره جنوبی آمدند.
دسر یخی | Bingsu
شناختهشدهترین دسر کرهای حتی در خارج از کره، بینگسو است که روزهای گرم تابستان را برایتان دلپذیر و خنک میکند. قطعههای یخ همراه با دانههای لوبیای قرمز، میسوگارو (پودر چند دانه غلات) و شیر غلیظشده شیرین به همراه آبمیوهای که بنا به علاقهتان روی آن ریخته میشود از مواد تشکیلدهنده این دسر هیجانانگیز هستند .
یاکشیک | Yaksik
یاکشیک یا یاکباپ نوعی کیک برنجی است که با نوعی برنج چسبناک، عسل، خشکبار و آجیل درست شده و به آن سس سویا، سس کنجد و شکر قهوه ای نیز اضافه می کنند. کره ای هلا اعتقاد دارند که عسل ماده ای بسیار مقوی است و خاصیتی دارویی دارد، بنابراین هر غذایی ککه در آن عسل به کار رود جزو غذاهای مقوی به شمار می رود. یاک در کره ای به معنی دارو و شیک به معنی غذا است بنابراین یاکشیک یک دسر سالم و مقوی به حساب می آید. یاکشیک را به عنوان دسر در مهمانی ها و تعطیلات کره ای و همچنین مراسم و جشن ها به همراه نوشیدنی یا به صورت خالی میل می کنند.
بونگ اوپنگ | Bungeoppang
این دسر یک نوع شیرینی کره ای به شکل ماهی است که از خوراکی های نوشتالژیک کره ای هاست. این شیرینی با آرد، شکر، تخم مرغ، شیر و کره درست می شود. در گذشته داخل این شیرینی را با خمیر لوبیا پر می کردند، اما امروزه داخل آن را با طعم های متفاوتی مثل شکلات، نوتلا، فرنی و... پر می کنند. این دسر در بین کودکان بسیار محبوب است و کره ای ها در روزهای سرد زمستان و در خیابان ها از خوردن آن لذت می برند.
نوشیدنی ها
اگر بخواهیم درباره نوشیدنیهای کره جنوبی نیز صحبت کنیم باید بگوییم، مانند بیشتر کشورهای آسیایی، چای محبوبترین نوشیدنی رایج کره است اما در کنار آن نوشیدنیهای دیگری نیز موجودند که اکثرا شیرین هستند. تقسیمبندی نوشیدنیها به این شکل است:
- چای
- نوشیدنیهای میوهای (Hwachae)
- نوشیدنیهای به دست آمده از برنج (Tang و Sikhye)
- نوشیدنیهای به دست آمده از حبوبات (Suksu)
- نوشیدنی به دست آمده از آب گیاهان شیرین و ترش (Jang)
- نوشیدنی درست شده از خرمالو (Sujeonggwa)
چای
چای در کره جنوبی غالبا از برگ، جوانه، شکوفه، ریشه، گل و میوه گیاهان به دست میآید. چای گل کاملیا، جین سنگ، زنجبیل و چای حبوبات، از پرطرفدارترین نوع چای در بین مردم این کشور به شمار میآید.
شیک هه | Sikhye
یک نوع نوشیدنی خوشمزه سنتی مخصوص جشنها و اعیاد است که هم میتوان آن را در خانه تهیه کرد و هم میتوان به صورت قوطی از مغازهها خرید. اما کرهایها در جشنهای مهم آن را به طور سنتی در خان هدرست میکنند. این نوشیدنی از مواد سادهای مثل آب، آرد مالت جو، شکر و برنج پخته که در داخل آن شناور است درست میشود و به منظور هضم غذا و بخشیدن آرامش مصرف میشود.
اومیجاچا | Omijacha
نوشیدنی هیجانانگیزی که هر پنج طعم شیرین، ترش، شور، تند و تلخ را با هم دارد و برای ماجراجویان طعم و مزه گزینه مناسبی است.
دچوچا | Daechucha
چای آجیل که برای تمدد اعصاب و کاهش استرس و داشتن خواب شب آرام مصرف میشود.
سخن آخر
با تعدادی از دسرها و نوشیدنی های محبوب کرهایها آشنا شدیم. آیا تا به حال آنها را امتحان کردهاید؟
مایلید کدامیک از دسرهای و نوشیدنیهایی که در بالا معرفی کردیم را میل کنید؟
تجربه خود را از چشیدن طعم غذاها و خوشمزههای کرهای با دیگر کارناوالیها در میان بگذارید.
دیدگاه جدید