پریوش سارانی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
28 آذر 1401
به روز رسانی
28 آذر 1401
سفر در زمستان بهخودیخود سخت است؛ در این میان دانستن نکات ضروری برای سفرهای زمستانی امری ضروری به نظر میرسد. برای داشتن یک سفر زمستانی خاطرهانگیز، باید نکات مهم در سفرهای زمستانی را بدانید. راهنمای سفر در زمستان به شما کمک میکند تا با این موارد آشنا شوید و سفری فراموش نشدنی را تجربه کنید.
سفرهای زمستانی و نکات مهم آن
گشتوگذار در هر فصلی لذت خاص خودش را دارد. برخی ترجیح میدهند در بهار به تماشای شکوفه باران طبیعت بروند و در شادی نو شدن زمین شریک شوند. گروهی تابستان را بهخاطر لذت بردن از آفتاب سواحل و ثبات شرایط آبوهوایی دوست دارند. افرادی هم پاییز هزاررنگ را بهترین فرصت برای دیدن رنگهای طبیعت میدانند. در این میان سوزوسرمای زمستان و لباس سپیدرنگش نمیتواند جلوی سفر و لذت بردن از تعطیلات را بگیرد.
بسیاری در فصل زمستان راهی سفر میشوند تا جلوههای خدادادی متمایزی را به تماشا بنشینند و تجربهای متفاوت از سفر را داشته باشند. در زمستان بهدلیل شرایط متفاوت آبوهوایی و سختتر نسبت به سایر فصول باید نکاتی را رعایت کرد تا از به وجود آمدن مشکلات جلوگیری شود. آشنایی با نکات مهم در سفرهای زمستانی برای شما امکان تجربه یک سفر زمستانی و به یاد ماندنی را فراهم میکند؛ سعی کنید کمی متفاوتتر به سفر فکر کنید و اجازه ندهید که برف و یخ شما را از دیدن مناظر بیبدیل زمستانی باز دارد.
سفرهای هوایی در زمستان
هواپیماها، یکی از وسایلیاند که امروزه سفر را بسیار آسان کردهاند. با استفاده از مسافرتهای هوایی سرعت انتقال مسافران و بارهای آنان به میزان چشمگیری کاهش یافته است اما استفاده از این وسایل علاوه بر راحتی، مسافران را با مشکلاتی نیز مواجه میکند؛ این مشکلات بهویژه در زمان تغییرات آبوهوایی، برودت هوا و بارش برف و باران نمود بیشتری پیدا میکنند و موجب بروز تأخیر در زمان پروازها میگردند. این تأخیرها ممکن است موجب دردسرهایی برای مسافران شود، برای آنکه این مشکلات را به حداقل برسانید بهتر است به نکات زیر توجه داشته باشید.
1. حتیالامکان از پروازهای مستقیم استفاده کنید، چراکه در پروازهای غیرمستقیم در صورت تأخیر پرواز اول ممکن است پرواز دوم را از دست بدهید و یا در صورت تأخیر پرواز دوم ساعتها در فرودگاه معطل شوید.
2. در صورت استفاده از پروازهای غیرمستقیم توجه به این نکات ضروری است:
- از ایرلاینهای معتبری استفاده کنید که سوابقشان نشان میدهد در شرایط اضطراری، پاسخگوی نیاز شما خواهند بود.
- در صورت از دست دادن پرواز حتما مسئولین ایرلاین را در فرودگاه مطلع سازید تا بتوانند در اولین پرواز یک صندلی خالی برای شما پیدا کنند و یا تسهیلاتی را برای اسکان موقت در نزدیکی فرودگاه در اختیار شما قرار دهند.
- به آبوهوای شهری که قرار است پرواز را در آنجا عوض کنید توجه داشته باشد و حتما شرایط آن را چک کنید. البته فکر نکنید که انتخاب یک فرودگاه در مناطق گرمسیری میتواند مناسبترین گزینه باشد، چراکه این فرودگاهها در صورت تغییرات آبوهوایی آمادگی لازم برای حلوفصل مشکلات ندارند. پس تنها به شرایط آبوهوایی در روز پرواز دقت کنید.
- سعی کنید از میان پروازهای صبح یکی را انتخاب کنید، چراکه در صورت تأخیر و یا از دست دادن پرواز زمان کافی برای اتخاذ یک تصمیم درست و یا عوض کردن پرواز خود را داشته باشید.
3. از آنجا که احتمال تغییر در برنامههای پروازی وجود دارد، حتما لباس مناسب برای سفر در نظر بگیرید؛ بهتر است لباس چندلایه بپوشید تا در صورت گرم شدن هوا قادر باشید آنها را بهراحتی عوض کنید.
4. بهتر است زمان مناسبی را برای سفر خود انتخاب کنید؛ مسافرت در اوج سفرها و در تعطیلات توصیه نمیشود.
سفرهای جاده ای در زمستان
در سفرهای جادهای در زمستان امنیت نقش پررنگی دارد؛ توجه به رانندگی، داشتن تجهیزات ضروری از جمله نکات بسیار مهم در سفرهای زمستانی است. در برخی مواقع لایهای از برف و یخ ممکن است باعث ایجاد فاصله میان لاستیک خودر و سطح جاده شده و حرکت شما را مختل کند.
نکات ضروری برای سفرهای جاده ای در زمستان
- یکی از ضروریترین و مهمترین بخش در هر سفری فارغ از سفر تابستانی یا زمستانی چکاپ فنی خودرو است. این مسئله در زمستان اهمیت بیشتری دارد. حتما قبل از انجام سفر از یک متخصص بخواهید که ماشین شما و بهویژه سلامت و مناسب بودن لاستیکهایتان را بررسی کند و مشکلات احتمالی آن را برطرف سازد.
- در خودروی خود علاوه بر لوازم معمول سفر، وسایل و تجهیزات دیگری نیز داشته باشید. این وسایل در زمان خرابی ماشین و یا توقف آن در هوای سرد بسیاری از مشکلات شما را برطرف میکنند. پس در میان وسایل خود، یک جفت دستکش گرم، شلوار مناسب زمستان، یک جفت کفش ساق بلند یا چکمه، چراغ قوه با باتری اضافه، یک تیغه برف پاک کن اضافه، ضد یخ، زنجیر چرخ، یک بیلچه، کابل جامپر، گالن بنزین، پاور بانک، لاستیک یدکی مناسب، پمپ باد، جعبه کمکهای اولیه، جعبه ابزار مناسب، چادر مسافرتی، پیکنیک سفری و پتو داشته باشید.
- مقداری تنقلات، خشکبار و کنسرو همراه خود داشته باشید تا در صورتی که در راه ماندید از نظر تغذیهای به مشکلی بر نخورید. این وسایل باید در دسترس باشند تا بدون پیاده شدن از ماشین بتوانید به آنها دسترسی داشته باشید.
- مهمترین نکته رانندگی در هوای برفی این است : " ببینید و دیده شوید ". برای اینکار لازم است که چراغهای عقب و جلوی خودرویتان کاملا تمیز باشد تا به وسیله نور آنها بتوانید بهخوبی جاده را ببینید و به دیگر رانندگان نیز حضور خود را اعلام کنید. حتما از نور پایین استفاده نمایید تا دید سایر رانندگان دچار اختلال نشود. شیشهها نیز نقش مهمی در رانندگی در هوای برفی دارند؛ اگر مجبور به توقف شدید قبل از ادامه مسیر، برفها را تمیز کنید تا بههنگام حرکت دچار مشکل نشوید.
- با سرعت کم رانندگی کنید؛ بسیاری از کارشناسان عقیده دارند که بههنگام رانندگی در یخبندان و برف باید تا 50 درصد سرعت خود را کاهش دهید تا امنیتتان حفظ شود. همچنین سعی کنید فاصله مناسبی با خودروی جلویی داشته باشید تا در مواقع لزوم بتوانید عکسالعمل مناسبی از خود نشان دهید.
- ممکن است پلهایی در مسیرتان وجود داشته باشد؛ معمولا این پلها روکشی مناسب با سطح جاده دارند و آسفالتاند اما در مواردی ممکن است اینگونه نباشد. بنابراین بهتر است با احتیاط بیشتری رانندگی کنید.
- در شرایط برفی و یخبندان مدرن بودن و آپشنهای مختلف وسیله نقلیه ممکن است چندان به کارتان نیاید، این مهارت و تسلط شما در رانندگی است که به شما کمک میکند.
- بر اساس توصیه برخی کارشناسان بهتر است در هوای برفی یک تخته نیز به همراه داشته باشید تا در صورت گیر کردن در برف بتوانید آن را زیر لاستیکها بگذارید و از شرایط بد خلاص شوید.
- در صورتی که در برف گیر کردید و یا مجبور به توقف بودید، تا برطرف شدن مشکل در ماشین خود بمانید. اگر اطمینان دارید که لوله اگزوز با برف یا گل مسدود نشده است، ماشین را روشن گذاشته و خود را گرم نگه دارید؛ برای اینکار پنجرهها را ببندید و حداقل در هر یک ساعت به مدت 10 دقیقه ماشین را روشن بگذارید.
- اگر میخواهید ماشین خود را پارک کنید حتیالامکان از پارکینگهای سرپوشیده استفاده نمایید.
- در صورت لیز خوردن بر روی سطح جاده پای خود را از روی پدال گاز بردارید و سعی کنید از ترمزهای مقطع و آرام استفاده کنید.
- بهتر است در سفرهای زمستانی یک بسته خاک در صندوق عقب بگذارید، سنگینی خاک موجب اصطکاک بهتر برای تایرها میشود و در جاده لغزنده با ریختن خاک در زیر تایر این لغزندگی تا حد زیادی کنترل خواهد شد.
- در هنگام رانندگی برای تسلط بیشتر بر پدالها از چکمههای بزرگ استفاده نکنید.
ملزومات سفر زمستانی
برای تجربه یک سفر خوب در زمستان، باید بدانید به چه وسایل ضروری نیاز دارید. کافی است تا این نکات را به کار گیرید و کولهباری مناسب را برای سفر زمستانی خود آماده کنید.
کلاه | رمز گرم ماندن در هوای سرد
یکی از بهترین پوششها برای جلوگیری از سرما کلاههای زمستانی است که در انواع مختلفی در بازار وجود دارند. مناسبترین کلاه برای سفر باید خصوصیات زیر را داشته باشد:
- گوشها و قسمتی از پشت گردن را بپوشاند و گرم نگه دارد.
- تزیینات اضافی که باعث ایجاد وزن اضافی میشود را نداشته باشد.
- در سبکترین، نازکترین و گرمترین حالت ممکن باشد.
کفش | تنها وسیله سنگین در کوله زمستانی
پای شما نخستین جایی از بدن شما است که بهسرعت سرما را حس میکند، پس پوشش آن بسیار اهمیت دارد. برای انتخاب کفش میتوانید نوع سنگین آن را برای زمستان انتخاب کنید. به هنگام خرید آن دریایی از انتخابهای گوناگون پیشروی شما قرار میگیرد اما شما باید کفشی را انتخاب کنید که :
- ضد آب و مقاوم در برابر سرما باشد.
- بهتر است برای پوشیدن و درآوردن آن نیازی به باز و بسته کردن بند نداشته باشید.
- کف آن بهگونهای باشد که بتوانید بر روی سطوح لغزنده راه بروید.
- پیشنهاد میشود تا رنگ تیره را برای آن انتخاب کنید تا در مسافرت درگیر تمیز کردن آنها نباشید.
- مدلی را انتخاب کنید که در بیشتر اماکن، از فرودگاه گرفته تا رستوران بتوانید از آن استفاده کنید.
دستکش | نکته ی مهم سفر در زمستان
برای انجام کارهای روزمره در هوای آزاد باید بتوانید دستهای خود را گرم نگه دارید. سرد شدن دستها امکان انجام برخی فعالیتها را از شما میگیرد پس به بازار بروید و قبل از سفر خود دستکشی با خصوصیات زیر را تهیه کنید:
- ضد آب باشد.
- هوا در آن جریان یابد.
- سبک و نازک و در عین حال گرم باشد.
- بهراحتی خشک شوند.
پوشش | لایه های مختلف لباس در زمستان
خیلیها تصور میکنند در زمستان هر چقدر بیشتر بپوشی، گرمای بیشتری را برای خود حفظ میکنی. این افراد گاهی به حدی لباس میپوشند که دیگر توان حرکت هم ندارند. برای پوشش در زمستان باید از لایههای مختلفی استفاده کنید تا بهراحتی بتوانید با پوشیدن و درآوردن آنها میزان گرمای بدن خود را تنظیم نمایید. این لایهها عبارتاند از:
- یک تیشرت آستین کوتاه اولین چیزی است که باید به تن داشته باشید.
- بعد از تیشرت یک لباس آستین بلند بر تن کنید.
- برای لایه بعدی از یک لباس بافتنی یا پشمی استفاده کنید.
- و در آخر از بارانی و بادگیر برای جلوگیری از خیس شدن و مهار سرما کمک بگیرید.
به یاد داشته باشید که بسته به دمای هوا و شرایط آبوهوایی میتوانید یکی از این لایهها را حذف و یا به آنها پوشش دیگری را اضافه کنید. در کنار این لباسها شلوار مناسب را برای گشتوگذار در زمستان فراموش نکنید و همیشه جوراب پشمی بههمراه داشته باشید.
سایر وسایل پیشنهادی
- عینک آفتابی : اگر فکر میکنید که آفتاب در زمستان به شما آسیبی نمیرساند کاملا در اشتباهید. آفتاب در زمستان میتواند برای شما اختلال دید ایجاد کند پس عینک آفتابی خود را فراموش نکنید.
- کرم ضد آفتاب: اشعههای خورشید و بادهای زمستان میتوانند آسیبهای جدی به پوست شما وارد کنند. کرم ضد آفتاب با ایجاد پوششی مناسب بر روی پوست از این آسیبها جلوگیری کرده و سلامت شما را در سفر تضمین میکند.
- روسری یا شال: استفاده از یک روسری یا شال گرم نیز میتواند به حفظ گرما کمک شایانی نماید.
- جوراب ضخیم: اگرچه داشتن کفش مناسب موجب گرم شدن پا میشود، اما توجه داشته باشید که حتما جوراب ضخیم هم بپوشید تا این گرما بیشتر حفظ شود.
چند نکته مهم دیگر
- باید پیش از سفر و در حین سفر حتما شرایط آبوهوایی را چک کنید.
- برخلاف باور عموم در زمستان هم بدن به میزان مناسبی از آب نیاز دارد؛ کمبود آب در بدن موجب خستگی، کاهش نسبی هوشیاری، بدن درد، سردرد، خوابآلودگی، بیحوصلگی، احساس تهوع و سرگیجه میشود، بنابراین آب کافی بنوشید.
- به میزان مناسبی مواد غذایی مصرف کنید و در طول سفر هم مواد غذایی مقوی و ساده مانند کوکو، کتلت، مرغ آبپز، تخممرغ آب پز، انواع ساندویچها و غذاهای نونی سرد و خشکبار بههمراه داشته باشید.
- بهدلیل آنکه سفر در زمستان خستهکنندهتر از تابستان است، در طی مسیر پس از چند ساعت رانندگی حتما استراحت کنید.
- از بدن خود در سرما مراقبت کنید و برای جلوگیری از بیمار شدن، به تغذیه و مصرف ویتامین و مکمل توجه داشته باشید.
- برای اشغال فضای کمتر، لباسها را بهصورت لول شده داخل ساک بگذارید.
- با توجه به مقصد و مدت زمان سفر حجم مناسبی از لباس همراه خود ببرید.
- دوجفت جوراب، کلاه و دستکش همراه داشته باشید.
سخن آخر
سفر در زمستان میتواند خاطرهانگیزترین تجربه را برایتان رقم بزند به شرطی که احتیاط را چاشنی سفرتان کنید و نکات مهم در سفرهای زمستانی را نیز به کار گیرید.
آیا تابهحال سفرهای زمستانی را تجربه کردهاید؟
به نظر شما چه نکات مهم دیگری برای سفر در زمستان وجود دارد؟
نظرات خود را با ما در میان بگذارید...
4 دیدگاه
بدلیل عدم دید کافی و لغزنده بودن سطح جاده ها هنگام شب، تا حد مقدور مسافرتهای خود را در زمستان به بعد از طلوع آفتاب موکول کنید .
20 بهمن 1401
مسلم ح*
*سلام من 10روز با یه چادر زمستونه تو برف و سرما زندگی کردم....مهمترین نکته داشتن عینک وچکمه ی خوب است واین که اگر بیش از اندازه در معرض سرما باشیم دچار سرمازدگی وسوزش بدن میشویم...باید نوجه داشته باشیم که غذای گرم در شرایط برفی بسیار موثر است..ما در این چن روز از یک پناهگاه برفی برای زندگی در شرایط سخت هم استفاده کردیم **شکستگی دست وپا از مهم ترین خطرات شرایط برفی است*
13 بهمن 1395
پویا
سلام وقت بخیر، واقعآ باید این نکات رعایت بشه و یک گاز پیک نیک هم داشته باشید بهتره.من هفته گزشته از سنندج عازم سقز شدم با اینکه داییم که راننده ماشین سنگینه گفت مواظب باش و تو این جاده کم رفت و آمد کن گوش ندادم و گفتم بابا 180 کیلومتره چیزی نیست که،گفتش که آخه 180 کیلومترش وحشتناکه،خلاصه من ساعت 3 ظهر راه افتادم خیلی خوب اومدم تا 35 کیلومتری سقز که یهو ماشین وسط جاده خلوت خاموش شد هرجارو نگاه میکردم برف بود و مه،هرچقدر با ماشین ور رفتم روشن نشد،دستکش باهام نبود دستام یخ زد،برق ماشین قطع شده بود تلفن هم آنتن نمیداد ماشبنو هل دادم روشن شد ولی نه چراغ داشتم نه آمپر ماشین کار میکردن.غفلت این بود که نرفتم مکانیکی چک کنه.دوباره 15 کیلومتری سقز خاموش شد،واقعآ داشتم یخ میزدم هوا منفی 10درجه بود پیک نیک رو روشن کردم و خودمو گرم کردم،15 کیلومتری موبایل آنتن میداد زنگ زدم باطریساز اومد وسیله آورد درستش کرد و راه افتادم،حتمآ نکاتی که بالا نوشته رعایت کنید که مثل من گیر نکنید،موفق و سالم باشید
04 دی 1395