زينب شيرازی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
01 تیر 1396
به روز رسانی
15 شهریور 1398
فرح دیبا، آخرین همسر محمدرضا پهلوی بود که توانست عنوان آخرین ملکه ایران را هم از آن خود کند. این زوج پهلوی ازدواج خود را در سال 1338 خورشیدی رسمی کردند و در نهایت نیز در سال 1346 مراسم تاجگذاری را اجرا کردند. مراسم تاجگذاری در باشکوه ترین و مجلل ترین حالت ممکن برگزار شد و خرج های بسیاری برای تهیه لباس فرح، ردای تاجگذاری و البته جواهرات تاجگذاری صورت گرفت. دوخت لباس ها را به بهترین خیاط های دنیا سپردند و برای زینت آلات سلطنتی نیز، ارزشمندترین جواهرات خزانه را به معروف ترین جواهر سازی های دنیا دادند.
یکی از جالب توجه ترین بخش های پوشش فرح پهلوی، ردای باشکوه تاج گذاری بود که درست پیش از آغاز رسمی مراسم بر روی دوش او گذاشته شد. ردایی فوق العاده و دوخته شده از مخمل اعلا و سبز رنگ که به جواهراتی چون الماس، یاقوت و زمرد آراسته شده بود و البته دور تا دور ردای تاجگذاری طلا دوزی های جذابی به چشم می خورد که بر شکوه جامه سلطنتی افزوده بود. جالب آن که درازای این ردا از دنباله لباس فرح هم بیش تر بود. در پشت ردا، نماد حکومت سلطنتی پهلوی حک شده و در اطراف با یاقوت و زمرد احاطه شده بود.
جالب است بدانید که شکوه و زیبایی این ردا به حدی بود که با ردای تاجگذاری پادشاهان بریتانیا، فرانسه و اتریش قابل قیاس نبود و به طرز بی نظیری خاص و ساده ارزیابی می شد.
دوخت ردای تاجگذاری فرح را مارک بوهوم، خیاط برند معروف کریستین دیور به عهه داشت، با این حال پس از آن که ردا به ایران رسید، تغییراتی در آن ایجاد کردند.
امروزه ردای تاجگذاری فرح پهلوی در موزه جواهرات ملی نگهداری می شود و همه روزه از ساعت 14 تا 16:30 می توانید به بازدیدش بروید.
دوره تاریخی: پهلوی
خیاط: مارک بوهوم، از برند کریستین دیور
سال دوخت: 1346
جنس: مخمل، مزین به الماس، یاقوت، زمرد و طلادوزی ها
محل نگهداری: موزه جواهرات ملی یا خزانه جواهرات ملی ایران
زمان بازدید: 14 تا 16:30 به غیر از ایام تعطیل
دیگر آثار باستانی و نفیس معرفی شده در کارناوال را بخوانید: گنجینه های ایران و جهان
همچنین می توانید درباره برخی از جواهرات باشکوه و زیورآلات ایرانی در زیر بخوانید:
الماس دریای نور | بزرگ ترین الماس صورتی جهان
تاج پهلوی | تاج آخرین پادشاه ایران
نیمتاج نورالعین | الماس دریای نور روی تاج ملکه ایران
دستبند طلا با اردکهای لاجوردی
#گنجینه های تاریخ ایران و جهان را با کارناوال بشناسید.
9 دیدگاه
واقعا دیگه چی میخواستین؟ شاه به این بزرگی،ملکه به این وَقار،تهرانی که جزء سه شهره زیبای جهان بود. ببخشید که شاه یک کشور بوده شاهی که نظیرش در جهان نبوده و حتی شاهان و رئیس جمهوران کشور های دیگه که دسته شاهه مارا میبوسیدند بعد میخواستیدهمچین تاج گذاری و مراسمی نگیرند؟!اون زمان همه سیر بودن برای همین کسی توجه نمیکرد. اگر چنین مراسمی گرفتند صدهزار برابرش رو برای مردم خرج میکرد ن مثله الان که با این همه منابع فراوان در ایران هنوز مردممان گشنه هستند.پوله نفت،پوله... اینا خرجه کیو چی میشه که ما نمیبینیم ذره ای تغییر در اوضاع مملکت؟
31 مرداد 1403
خاک توی سرشون که اموال مملکت را اینچنین به باد می دادند
الان به باد نمیره؟؟
26 شهریور 1403
چشماتو قشنگ باز کن اگ اون زمان ینفر میخورد الا چن نفر میخورن اون لااقل داخل مملکت خودش چنین هزینه هایی میکرد الان مسیولان اختلاس ۹۲ میلیون تیلیاری میکن
14 دی 1401
28 مهر 1401
موزه جواهرات ملی شاید داخل کاخ سعد آباد باشه، چون کاخ سعد آباد خیلی بزرگه وقت نمیشه یک روزه از همه جاش دیدن کرد، من خودم کلا 4تا از موزه، کاخ ملت، لباس های سلطنتی فرح و.... رفتم
پریوش سارانی
با سلام
دوست گرامی موزه جواهرات ملی در تهران، میدان امام خمینی، خيابان فردوسی، نرسیده به چهارراه استانبول، ساختمان بانک مرکزی ایران قرار دارد. برای اطلاعات بیشتر از این موزه به صفحه موزه جواهرات ملی تهران مراجعه کنید. توجه داشته باشید این مجموعه تا اطلاع ثانوی تعطیل است.
27 بهمن 1400
25 بهمن 1400