
زينب شيرازی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
12 اردیبهشت 1399
به روز رسانی
02 مرداد 1401
با خواندن این مقاله کوتاه، متوجه میشوید چرا در سفر به استانبول باید استانبول کارت خرید. هزینه خرید استانبول کارت را خواهید دانست و از مزایای خرید آن باخبر خواهید شد. همچنین در انتها به شما میگوییم چطور و کجاها میتوانید استانبول کارت خود را شارژ کنید. همراه کارناوال باشید.
استانبول کارت چیست؟
«استانبول کارت» بلیت الکترونیکی شهر استانبول است که برای پرداخت هزینههای حملونقل عمومی استفاده میشود. حالا چرا استانبول کارت؟ زیرا که ...
- با استفاده از استانبول کارت در پرداخت هزینهها صرفه جویی میکنید.
- میتوانید از یک کارت برای 5 نفر استفاده کنید.
- دیگر از دردسر خرید بلیتهای کاغذی، پلاستیکی و یا ژتونها خلاص میشوید.
- برای پرداخت هزینههای مترو، اتوبوس، اتوبوس تندرو، تراموا، کشتی، قایق و تلهکابین شهر کاربرد دارد.
- برای کودکان زیر 6 سال، نیازی به پرداخت هیچگونه هزینه نخواهید داشت.
- استانبول کارت 3 سال تاریخ انقضا دارد.
هزینه خرید: 50 لیر ترکیه (119,000 تومان)
مزایا و معایب استانبول کارت
استفاده از استانبول کارت مزایا و معایب خاص خودش را دارد:
1- صرفه جویی در هزینه ها
همانطور که گفتیم با استانبول کارت قدری در پرداخت هزینهها صرفه جویی خواهید کرد، به همین جهت در اینجا مقایسهای بین هزینه کارت و ژتونهای استانبول ارایه کردهایم. خوب است بدانید ژتونها، بلیتهای پلاستیکی و ساده ای هستند که اگر نخواهید استانبول کارت بخرید، باید این بلیت ها را تهیه کنید.
2- استفاده از تخفیفهای کوتاهمدت
یکی دیگر از مزایای استانبول کارت آن است که اگر در مدت یک تا یک ساعت و نیم، چندین بار از استانبول کارت خود استفاده کنید، تخفیفهای بیشتری برای هر بار استفاده به شما تعلق میگیرد.
3- غیر قابل برگشت بودن بیعانه
شاید تنها عیبی که میتوان روی استانبول کارت گذاشت، آن است که نمیتوانید بیعانه اولیه را پس بگیرید. همچنین توجه داشته باشید که این موضوع شامل اعتبار باقیمانده در کارت هم میشود. پس با توجه به نیازتان و با یک حساب و کتاب سرانگشتی، استانبول کارت خود را شارژ کنید تا اعتبار قابل توجهی در کارت باقی نماند.
محل خرید و شارژ استانبول کارت
برای خرید استانبول کارت، راههای مختلفی پیش روی شما قرار دارد:
1- فرودگاهها: شما در حال حاضر میتوانید استانبول کارت را از هر دو فرودگاه شهر یعنی فرودگاه استانبول و فرودگاه صبیحه گوکچن تهیه کنید.
2- مغازه دارها و فروشندگان خصوصی: استانبول کارت را تقریبا میتوانید از 1600 مغازه مختلف در اطراف ایستگاههای مترو و اتوبوس خریداری کنید. پیش از ورود به مغازهها، حتما عبارت «Istanbulkart» یا پایانههای شارژ کارت یعنی «Akbil Dolum Noktası» را خواهید دید. با مراجعه به این فروشگاهها، علاوه بر تهیه استانبول کارت، میتوانید کارت خود را هم شارژ کنید و یا بلیتهای یک سفره، دو سفره، پنج سفره و ده سفره را خریداری کنید.
3- دستگاه های خودکار فروش بلیت: این دستگاه ها که با نام (Biletmatik) شناخته میشوند را به راحتی در نزدیکی ورودی ایستگاههای مترو خواهید دید. این دستگاهها نه تنها محلی برای تهیه استانبول کارت بوده، بلکه برای شارژ کارتها نیز مورد استفاده قرار میگیرند و تنها قابلیت دریافت اسکناسهای 5، 10 و 20 لیری را دارند.
4- پیشخوان ها و نمایندگی های استانبول کارت | IETT Counters: خوب است بدانید که IETT شرکتی است که حمل و نقل عمومی شهر استانبول را به عهده دارد و بنابراین طبیعی است که استانبول کارت را بتوانید از نمایندگی های این شرکت خریداری کنید. حدود 55 پیشخوان مختلف از این شرکت وجود دارد که در مسیر اتوبوسهای تندرو و بیآرتی استانبول به چشم میخورند.
5- دستگاه های خودکار شارژ یا OSM: با استفاده از این دستگاهها به راحتی میتوانید استانبول کارت خود را شارژ کنید. این دستگاهها چند زبانه بوده و برای استفاده از آن، فرمانهای صوتی پخش میشود. این دستگاهها تنها اسکناس های 5، 10 و 20 لیری را قبول میکنند.
سخن آخر
اگر قصد سفر به استانبول را دارید، خواندن این مطلب کوتاه برای شما مفید خواهد بود. بدون شک برای بازدید از جاذبه های گردشگری استانبول و گشت در شهر، برای کاهش هزینههای رفت و آمد در شهر باید استانبول کارت بخرید. از تجربیات خود از سفر به استانبول بگویید.
6 دیدگاه

ممنون واقعا عالی بود
04 اردیبهشت 1401

سلام وقتتون بخیر . سوالم اینه که میشه از استانبول کارت در شهرهای دیگر ترکیه هم استفاده کرد یا خیر؟ مثل ازمیر. بدروم و ... با تشکر

سلام برای ازمیر اطلاع دارم که نمیشه چون ازمیزکارت باید تهیه کنین قاعدتا برای شهرهای یگه هم همینطوره
05 مرداد 1402
19 تیر 1400

سيده زهرا
ضمن عرض سلام و تشکر بابت مطالب بسیار مفیدتون اگر من بخوام ۱۰ لیر شارز کنم و اسکناس ۱۰۰ لیری داشته باشم خود دستگاه باقی پول رو پس میده ؟
13 اردیبهشت 1399