کارناوال
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
15 دی 1397
به روز رسانی
15 شهریور 1398
خودتان را برای سفری در تاریخ آماده کنید چرا که می خواهیم با تماشای تصاویر هوایی قدیمی از برلین نگاهی به حال و هوای این شهر تنها چند ماه پس از جنگ جهانی دوم داشته باشیم. این عکس ها که توسط هین گورنی (Hein Gorny) و ای سی بایرز (A.C. Byers) ثبت شده اند، بخشی از ویرانی های جنگ جهانی دوم در برلین را نشان مان می دهند و به تصویر سازی ذهنی ما از آلمان پس از جنگ جهانی دوم کمک می کنند. در ادامه خواهیم دید که جنگ چه زخم هایی را بر تن برلین بر جای گذاشت و چگونه این پایتخت را ویران کرد. با کارناوال همراه باشید...
1- در مرکز تصویر ستون پیروزی برلین (Berlin Victory Column) را می بینید که در سال 1873 به مناسبت جشن پیروزی پروس در جنگ بین ایالت پروس و دانمارک بنا شد. راهی که در پس زمینه مشاهده می کنید، به دروازه براندنبورگ (Brandenburg Gate) یا دروازه برلین منتهی می شود.
تاریخ ثبت عکس: سال 1939
مطلب مرتبط
2- کلیسای سنت سباستین (St. Sebastian) در منطقه مسکونی ودینگ (Wedding) که در در جریان بمباران نوامبر 1943 به آتش کشیده شد.
تاریخ ثبت عکس: زمستان 1945/1946
3- رایشتاگ (Reichstag)، ساختمان پارلمان آلمان است که برج های آن در سال 1941 گسترش پیدا کردند تا به عنوان برج ضد هوایی از آنها استفاده شود. انبار ساختمان نیز در طول جنگ به عنوان کلینیک زایمان توسط بیمارستان محلی مورد استفاده قرار می گرفت.
4- بنای یادبود جنگی شوروی (Soviet War Memorial) در پارک تیر گاردن (Tiergarten) برلین، به افتخار سربازان کشته شده ارتش سرخ ساخته شد. ارتش سرخ، به یک نیروی مجهز گفته می شد که طی جنگ داخلی روسیه به وجود آمد و بعدها عنوان اصلی ترین نیروی نظامی اتحاد جماهیر شوروی را به خود اختصاص داد. ساخت این بنا در سال 1945 درست کمی پیش از ثبت این عکس پایان یافت.
تاریخ ثبت عکس: 1945
5- تصویری از ایستگاه استتن (Stettin Station) که فقط یک ساختمان، از آن باقی مانده است. این ایستگاه در سال 1842 ساخته شد و امروزه ایستگاه برلین نودبانهف (Berlin Nordbahnhof) به جای آن دیده می شود.
6- نمایی از مرکز برلین
در این عکس می توانید این ساختمان ها را ببینید: ساختمان اپرا، موزه پرگامون (Pergamon Museum)، بورس سهام، کلیسای جامع برلین، پارک لاست گاردن (Lustgarten)، کاخ سلطنتی، آکادمی معماری و کلیسای فریدریکسوردر (Friedrichswerder).
7- نمایی از رودخانه شپری (Spree) و ساختمان پارلمان که هدف بمب ها و خمپاره ها قرار گرفتند.
8- تصویری دیگر از ستون پیروزی
9- ساختمان پارلمان تا دهه 1960 به صورت یک ویرانه باقی ماند.
10- نمایی از خیابان لایپزیگار (Leipziger Street)، حوالی میدان لایپزیگار و میدان مهم پوتسدامر پلاتس (Potsdamer Platz)
همانگونه که می بینید ساختمان های اداری و مسکونی این ناحیه به شدت ویران شده اند.
11- ساختمان های بزرگ در اطراف میدان پاریسر پلاتس (Pariser Platz) در شرق دروازه براندنبورگ، در طول حملات هوایی به شدت آسیب دیدند. در سمت راست تصویر، خرابه های کاخ سابق ماکس لیبرمان (Max Liebermann) را می بینید. او نقاش آلمانی-یهودی بود و یکی از رهبران طرفداران امپرسیونیسم در آلمان به شمار می رفت.
12- آنچه پس از جنگ از استادیوم المپیک برلین باقی ماند. این سازه در سال 1936 برای برگزاری المپیک تابستانی ساخته شده بود.
13- محل برپایی نمایشگاه تجاری برلین
این ساختمان با نمای چشمگیرش در خلال جنگ جهانی دوم، نابود شد و بازسازی آن در سال 1946 کلید خورد.
14- کلیسای جامع برلین در جریان حملات هوایی 24 می 1944 آسیب شدیدی دید. این حملات باعث شدند تا دخمه هولنزولرن (Hohenzollern crypt) در طبقه زیرین ساختمان، تخریب شود.
15- پس از جنگ جهانی دوم از کلیسای یادبود قیصر ویلهلم (Kaiser Wilhelm Memorial Church) تنها همین مخروبه باقی ماند.
16- کلیسای یادبود قیصر ویلهلم بیشترین آسیب را در جریان حملات 23 نوامبر 1943 دید.
17- نمایی از میدان مقابل دروازه براندنبورگ
18- دروازه براندنبورگ از نمایی دیگر
19- در روزهای پایانی جنگ، ساختمان های زیادی در الکساندرپلاتس (Alexanderplatz) آسیب دیدند. در تصویر ویرانه های به جامانده از این ساختمان ها را می بینید.
سخن آخر
زمان را به عقب برگرداندیم و به زمانی رفتیم که آتش جنگ جهانی دوم به تازگی خاموش شده بود. در این زمان نگاهی به پایتخت آلمان انداختیم و برلین را در آن روزها دیدیم. برلینی که آسیب فراوانی در خلال جنگ دید و ویرانه های زیادی از آن باقی ماندند.
نظرتان در مورد این تصاویر چیست؟
میزان خرابی های این جنگ در برلین را چگ.نه ارزیابی می کنید؟
آیا برلین توانسته این زخم ها را بهبود بخشد؟
منتظر دیدگاه های تان هستیم.
1 دیدگاه
کیا
میدونید چیه خیلی خیلی دنیای بیرحمی داریم و بیرحم بودنش از خود ما شروع میشه با اشتباهاتمون
18 اردیبهشت 1398