کارناوال
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
15 آبان 1396
به روز رسانی
15 شهریور 1398
ایران سرزمینی پربرکت است و این را می شود از نعمت های رنگارنگی که در گوشه و کنارش جا خوش کرده اند، فهمید. فرقی نمی کند که چه زمانی از سال باشد؛ چرا که این زمین، داغی آفتاب و سرما و یخبندان نمی شناسد و در هر صورت رسم دست و دلبازی را به جای آورده و هر آنچه دارد را تقدیم ساکنان این دیار می کند. در هر نقطه از کشورمان می توانید شاهد این گشاده دستی زمین باشید؛ شالیزارها در شمال، نخلستان ها در جنوب، گیاهان دارویی در مناطق کوهستانی و هزاران هزار نعمت دیگر، همگی حکایت از برکت بی پایان این مرز و بوم دارند.
امروز می خواهیم به شرق کشور عزیزمان برویم و شاهد جلوه ای زیبا از برکات سرشار این خاک باشیم. راهی خراسان جنوبی می شویم و خودمان را به حوالی شهر بیرجند می رسانیم تا طعم ترش زرشک را در دهانمان مزه مزه کنیم. استان خراسان جنوبی سطح وسیعی از باغ های زیر کشت زرشک را در خود دارد و با تولید سالانه 18 هزار تن محصول، بیش از 98 درصد زرشک ایران را روانه ی بازار می کند.
عکاس هنرمند، مجتبی گرگی وارد جمع گرم کشاورزان پرتلاش شده تا زیبایی ها و سختی های کار آن ها را از نظر بگذراند و لحظه لحظه ی برداشت زرشک را ثبت کند. ما هم می خواهیم آلبوم تصاویر این عکاس را ورق بزنیم و در این تجربه متفاوت با او سهیم شویم. شما هم بار سفر ببندید و با کارناوال برکت ترش این سرزمین را بچشید.
1- تن پوشی از زرشک بر تن زمین
2- برکتی ترش و رنگین
زرشک درختچهای تیغدار است که طول آن به ۱ تا ۵ متر می رسد و چوب آن به رنگ قرمز، قهوهای یا زرد و برگهای آن بیضی شکل است.
3- کار و تلاش آغاز می شود...
4- مگر می شود از چشیدن طعم زرشک تازه گذشت؟
زرشک میوه ای پرخاصیت است؛ این خوراکی خوشمزه موجب تقویت قلب و کبد می شود و درد مفصلی روماتیسم و تورم را تسکین می دهد. زرشک یک آنتی بیوتیک گیاهی نیز به شمار می رود و می تواند عفونت ها را بهبود ببخشد.
5- تلاش و کوشش، زن و مرد نمی شناسد...
6- کوچکترها هم دست به کار می شوند...
7- گوشه ای از این برکت بی پایان
8- هنرنمایی پاییز و گشاده دستی زمین
9- نعمات زمین تمامی ندارند...
10- طعم ترش را به خانه می بریم
زرشک تنها به صورت تازه و آبدار مصرف نمی شود بلکه نوع خشک شده آن نیز روانه ی بازار می شود و در طول سال مورد استفاده قرار می گیرد. برای همین بخشی از زرشک ها به صورت صنعتی در کارگاه ها و یا سنتی در خانه ها خشک می شوند.
11- پرندگان هم سهم خود را بر می دارند
12- دسترنجم را در دستانم گرفته ام
13-به سجده در می آیم تا شکر نعمت به جای آورم
14- یک، دو، سه، سیب...
سخن آخر
با هم سفری به شرق ایران داشتیم و گشاده دستی زمین این خطه را به چشم دیدیم. یادمان نرود که قدم به قدم این خاک پر از نعمت است و باید آن ها را سپاسگزار بود.
از طعم ترش این تصاویر لذت بردید؟
آیا تا به حال شاهد برداشت محصول در ایران بوده اید؟
تجربیات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
1 دیدگاه
حماسه ایرانی
بسیار سپاسگزار از این عکسهای زیبا و همزمان شادی آور و رنج آور چرا که نتیجه رنج این خانواده ها به مقدار بسیار زیادی به جیب واسطه ها میرود. باز هم سپاس از نگاهی به آنچه واقعی و حقیقی است و نیازی به شعار ندارد.
18 آبان 1396