نسیم امینی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
12 مرداد 1397
به روز رسانی
15 شهریور 1398
در دنیا شگفتی های زیادی وجود دارد و خداوند، جلوه های بسیاری را در این کره خاکی پدید آورده است که در میان شان، می توان به انسان اشاره کرد. حال انسان ها راه پروردگارشان را پیش گرفته اند و در هر گوشه از این دنیای پهناور نقش آفرینی می کنند. در میان شگفتی های پدید آمده توسط انسان ها، این بار می خواهیم یکی از منحصر به فردترین شان را از نظر بگذرانیم؛ «نمایشگاهی در زیر آب» که توسط یک مجسمه ساز بریتانیایی به نام «جیسون دکِیرز تیلور» (Jason deCaires Taylor) برپا شده است.
جیسون، 44 سال سن دارد و متولد شهر بندری دوور (Dover) در جنوب شرقی انگلستان است. این هنرمند، در سال 1998 از کالج هنر کمبرول در رشته مجسمه سازی و سرامیک فارغ التحصیل شد و البته، کمی پیش تر، در سن 18 سالگی مدرک غواصی اش را کسب کرده بود. جیسون با کمی فکر و خلاقیت، این دو استعدادش را با یکدیگر تلفیق کرد تا این گونه، بزرگترین موزه های مجسمه سازی در زیر آب را بسازد. او تاکنون بهترین نمایشگاه های زیر آبی را برپا کرده است که در میان شان می توانیم به موزه زیرآبی کانکون (Cancun Underwater Museum) اشاره کنیم. این موزه در سال 2009 میان آب های شهر کانکون و جزیره ایزلا موهرس (Isla de Mujeres) در کشور مکزیک ساخته شد. همچنین این هنرمند، یک موزه زیرآبی در سواحل کشور گرنادا (Grenada) ساخته است که در فهرست «25 مورد از برترین عجایب جهان» نشنال جئوگرافیک قرار دارد. در ادامه می خواهیم آخرین اثر هنری جیسون را تماشا کنیم؛ یک گالری هنری نیمه شناور در میان اقیانوس هند و در کشور مالدیو، که در برخی منابع اولین گالری نیمه شناور جهان لقب گرفته است.
این گالری هنری کرالاریوم (Coralarium) نام دارد و با توجه به جزر و مد دریا به گونه ای طراحی شده است که به هنگام مَد، بخشی از آن در دریا غرق شده و در زمان جزر، دوباره پدیدار می شود. در طراحی این گالری هنری مانند دیگر اثرهای هنری جهان، ایده های جالبی به کار رفته است. مثلا در ساخت مجسمه ها از شکل های انسانی، گیاهی و حیوانات دریایی ایده گرفته اند و جیسون در حین ساخت این گالری سعی داشته تصویری از نحوه مداخله یا تعامل انسان با طبیعت را نشان دهد و به نحوی همزیستی انسان با طبیعت را به رخ بکشد.
باید بدانید که جیسون تیلور به دقت مسایل محیط زیستی را در نظر می گیرد و این، از ارزشمندترین اقدامات وی به شمار می رود. او در کارهایش، از موادی استفاده می کند که به هیچ وجه موجب صدمه به محیط زیست نمی شوند. مجسمه های ساخت دست جیسون، با این هدف طراحی شده اند که در آینده به صخره های مرجانی بدل شوند و هدف از این کار، آن است که توجه نسبت به صخره های مرجانی طبیعی توسط گردشگران کمتر شود و اینگونه، این صخره های طبیعی کمتر مورد آسیب قرار گیرند. حال که بیشتر با جیسون، طراحی هایش تا به امروز و گالری کنونی اش آشنا شدیم، به اقیانوس هند می رویم و آخرین اثر هنری او را از نظر می گذرانیم.
کارناوال را در تماشای این گالری همراهی کنید.
1- قرار دادن مجسمه ها در جایگاهشان
2- صورتی که صخره مرجانی می شود
3- سرگردان در اقیانوس اطلس
4- پیوند انسان و طبیعت
5- قایق به گل نشسته
6- گیاهان نیز سوژه گالری اند
مجسمه های این گالری نیمه شناور از شکل های انسانی، گیاهی و حیوانات دریایی الهام گرفته اند.
7- دست اندرکاران این پروژه بزرگ
8- ثبت تصویر و تبدیل شدن به صخره ای مرجانی
9- سقوط آرام قایق در اعماق دریا
10- در انتظار ...
11- پیوند با آسمان
در طراحی این گالری، المان های مختلفی در نظر گرفته شده است. مثلا مجسمه هایی که با آسمان و جو ارتباط برقرار می کنند، در ناحیه جزر و مد قرار دارند و اینگونه، در ساعاتی از روز به کلی در خشکی پدیدار هستند. مجسمه هایی هم کاملا در زیر آب قرار گرفته اند و ایده پیوند میان آسمان و زمین را در ذهن تداعی می کنند.
12- مجسمه هایی از جنس سکوت و انتظار
13- خالق این گالری منحصر به فرد
14- سلفی در قعر اقیانوس
15- بیانگر مداخله انسان ها در طبیعت یا پیوندشان؟!
16- رابطه دوستانه انسان و موجودات دیگر
17- بالاخره به مقصد رسید
18- یک روز معمولی در زیر آب
19- نگاه آخر به این نمایشگاه جذاب
سخن آخر
به کشور مالدیو سفر کردیم و گشتی در اقیانوس هند زدیم تا از آخرین اثر هنری جیسون تیلور دیدن کنیم؛ یک گالری نیمه شناور. مجسمه هایی را به شکل انسان ها و گیاهان دریایی از نظر گذراندیم. همین طور، متوجه شدیم که این گالری نیمه شناور، با هدف پیوند میان انسان و طبیعت ساخته شده است.
از تماشای این تصاویر لذت بردید؟
کدامیک از مجسمه ها، بیشتر نظرتان را جلب کرد؟
آیا به گشت و گذار در گالری های هنری علاقه دارید؟
نظر و پیشنهادهای خود را به ما بگویید.
1 دیدگاه
ناشناس
مجسمه زوجی که سلفی میگرفتن و یه روز معمولی قدم زنان زیر آب واقعا روح آدم رو تحت تاثیر قرار میداد. کاش عکس مقایسه ای هم بود که وضعیت جزر و مد رو نشون میداد.
10 شهریور 1397