
نسیم امینی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
01 مهر 1396
به روز رسانی
15 شهریور 1398
انسان همواره به دنبال راهکارهای تازه تر برای افزایش طول عمرش بوده و هست و برای رسیدن به این هدف هر مانعی که بر سر راهش باشد را از میان بر می دارد. این موجود قدرتمند، تمامی جهان را برای به دست آوردن آنچه که می خواهد، جست و جو می کند و در نهایت به خواسته اش تحقق می بخشد اما با تمامی توانایی ها و دانشش، باز هم در مقابل خشم طبیعت سر فرود می آورد.
همواره بلایای طبیعی تهدیدی برای زندگی آرام زمینیان بوده اند؛ گاهی کره ی خاکی را به زیر آب گرفتند و گاه سطحش را با مواد مذاب فرش کرده اند. انسان هیچگاه نتوانسته با این پدیده ها مقابله کند، همانند آنچه که چندین سال پیش در سان فرانسیسکو (San Francisco) واقع در ایالت کالیفرنیای شمالی (Northern California) رخ داد؛ در سال 1906 بود که این شهر زیر فشار زلزله ی 7.8 ریشتری کمر خم کرد و بیش از هشتاد درصد آن به زیر آوار رفت. البته همانطور که همیشه از روند بلایای طبیعی انتظار می رود، این بار هم داستان با زلزله به پایان نرسید؛ خانه های بسیاری در اثر نشت گاز و سوختن مواد آتش زا، شعله ور شدند و آتشی پا گرفت که برای هفت روز با گرفتن جان و مال مردم سان فرانسیسکو، کین خواهی می کرد. حتی تا به امروز آمار دقیقی از تلفات جانی به بار آمده از این زمین لرزه به دست نیامده و گفته می شود که در این فاجعه، هفتصد تا سه هزار نفر جان خود را از دست دادند. شدت این مصیبت به حدی بوده که نام آن را در کنار طوفان سال 1900 گالوستون (1900 Galveston) و طوفان کاترینا (Katrina) در سال 2000 قرار داده و از آن ها به عنوان بدترین حوادث طبیعی تاریخ ایالات متحده آمریکا یاد می کنند.
در گذشته نگاهی به تصاویر این اتفاق وحشتناک داشته ایم و امروز برای بار دوم می خواهیم به آن روزهای تلخ و پر اضطراب برای آمریکایی ها سفر کنیم. آنان که هنوز درگیر خاطرات طوفان سهمگین گالوستون بودند، مجددا زیر بار غم از دست دادن عزیزان و هموطنانشان فرو رفتند و طعم تلخ درد در دهانشان تازه شد. پس همراهمان شوید در کارناوال، چرا که داستان زمین لزره ی سان فرانسیسکو نیمه کاره باقی مانده است...
1- دینامیت را به عنوان مانعی بر سر راه آتش قرار دادند
هتل وینچستر (Winchester) در سمت راست تصویر، در آتشی می سوزد که جرقه ی آن توسط زلزله زده شده است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید ساختمان هِرست (Hearst) در سمت چپ تصویر، به عنوان قربانی به وسیله ی دینامیت منفجر شده تا از شعله ور شدن دیگر سازه ها جلوگیری شود.
2- ابتکار عمل در عکسبرداری پانوراما
جرج لارنس (George Lawrence) به وسیله ی کایتی که دوربین عکاسی را به زیر آن نصب کرده بود، تصاویری از بالای منطقه ی زلزله زده ی سان فرانسیسکو به ثبت رسانیده که در آن ها حجم و شدت این زلزله به خوبی نمایان است.
3- مخروبه خیابان ساکرمنتو
پس از وقوع حادثه، از بالای تپه ی نوب (Nob Hill)، نگاهی به خیابان ساکرمنتو (Sacramento) داریم و در پس زمینه ی تصویر ساختمان فری (Ferry) را می بینید که همچنان پابرجا باقی مانده است. این ساختمان در حال حاضر ترمینال و بندرگاهی است برای کشتی های فرابری در خلیج سان فرانسیسکو.
4- نمایی از خیابان کالیفرنیا پس از وقوع زلزله
5- بازماندگان زلزله که به روی تپه ها استراحت می کنند
6- شهرداری سان فرانسیسکو به نجات گنبد ساختمانش اکتفا کرد
تصویری از ساختمان شهرداری سان فرانسیسکو را می بینید که تنها بخشی از گنبد آن از زلزله ی عظیم شهر جان سالم به در برده است.
7- بزرگان زمین شناسی هم تاب زلزله را نیاوردند
مجسمه ی لویی آگاسی (Louis Agassiz)، زمین شناس و پزشک سوئیسی و از اساتید دانشگاه هاروارد آمریکا. این مجسمه در نمای خارجی ساختمان جانورشناسی دانشگاه استنفورد قرار داشته و همانطور که می بینید پس از وقوع زلزله به روی زمین واژگون شده است.
8- قطاری که در یکی از ایستگاه های سان فرانسیسکو نقش بر زمین شده است
9- مردم محلی مشغول سرو غذاهای خیابانی هستند
10- صف های کمک مردمی
زمانی که کمک های مردمی برای نجات جان زلزله زدگان به شهر سان فرانسیسکو رسید، بازماندگان برای دریافت این خدمات که از جمله ی مهم ترین آن ها تامین غذایشان بود، صف های طویلی به راه انداختند.
11- چادر پُست
در خیابان مارکت (Market)، چادر تلگرافی برپا شده تا از این طریق مردم بتوانند با خانواده هایشان در خارج از شهر ارتباط برقرار کنند و روند کمک های مردمی و گزارش نجات یافتگان نیز به اطراف مخابره شود.
12- مردم در نهایت به زندگی عادی خود بازگشته اند
این تصویر از فراز تقاطع خیابان های سکرمنتو (Sacramento)، مارکت (Market) و امبارکدیرو (Embarcadero) به ثبت رسیده است و در آن مردم در حال گذر از کناره ی باقیمانده ی سازه هایی مانند فری (Ferry) هستند. تنوع وسایل حمل و نقل و تقابل ماشین و گاری ها در این تصویر جالب توجه است.
13- خیابانی که پس از فاجعه دهشتناک، به خوبی بازسازی شد
باز هم نمایی از خیابان کالیفرنیا که رو به شرق عکسبرداری شده است. این تصویر از زاویه ی خیابان گرنت (Grant) به ثبت رسیده که در گذشته آن را دوپانت (DuPont) می نامیده اند.
14- ردپای زمین لرزه بر خاک
آسفالت خیابان ون نس (Van Ness) بر اثر زمین لرزه ی مهیب سان فرانسیسکو، شکافته شده و جالب است که گاری ها همچنان بی تفاوت از کنار خشم زمین عبور می کنند.
15- تجمع مردم در آوار خیابان چهارم و مارکت برای چپاول پول های خزانه
16- خیابان پر رفت و آمدی که با خاک یکی شد
نمایی دیگر از خیابان نیمه مخروبه ی مارکت (Market) را به نظاره نشسته اید که دارای اهمیت قابل توجهی در شهر می باشد؛ به عنوان مثال ساختمان فری (Ferry Building) در این خیابان واقع شده که بندرگاه کشتی های فرابری در کناره ی خلیج سان فرانسیسکو می باشد و حتی بزرگترین مرکز فروش سان فرانسیسکو هم در این خیابان واقع شده است.
17- خرابه ای که زمانی محل عبور بوده
نمای این تصویر، حکایت از آن دارد که خسارت وارد شده بر خیابان پاین (Pine St) بسیار قابل توجه بوده است.
18- مردم خیر برای بازماندگان و آواره ها غذای گرم تهیه می کنند
19- مردم آواره را در چادرهایی اسکان می دادند که در فضاهای سبز و پارک ها بر پا شده بودند
20- زلزله هیچ جای شهر را امان نداد
باز هم خیابان مارکت، این بار از زاویه ی غربی که در پس زمینه ی عکس، قله های دوقلو (Twin Peaks) هم پدیدار هستند. همانطور که می بینید در همه طرف این خیابان خرابی هایی به بار آمده است.
سخن آخر
سفر پایانی را به روزهای تلخ مردمان آمریکا داشتیم، تصاویری را از نظر گذرانیدیم که بعضا جلوه هایی از قدرت زلزله را در بر داشتند. از کمک های مردمی و راهکارهای مقابله با آتش دیدن کردیم و حتی نگاهی به سوء استفاده های مردم از شرایط آشفته ی شهر داشتیم.
نظرتان را درباره ی این مجموعه عکس ها با ما به اشتراک بگذارید.
1 دیدگاه

امیر امینی
بسیار خوب بود و ازتون تشکر می کنم. اما کاش تصاویر عصر حاضر از سانفرانسیسکو، خیابان ساکرامنتو و... رو هم میزاشتین.
03 مهر 1396