مهسا محرابی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
05 خرداد 1396
به روز رسانی
15 شهریور 1398
بهار، این سرآغاز فصل ها و این نوید دهنده زندگی، وقتی می آید آن چنان سر و صدا به پا می کند که محال است کسی از آمدنش خبردار نشود. شاید از خودپسندی اش باشد این همه سر و صدا و غوغا؛ او می داند که آن قدر زیباست که هر چه ببینی و لمسش کنی باز هم شاید بعد از رفتنش حسترتش به دلت بماند. اما هر چه خودپسند و مغرور باشد، به همان نسبت هم بخشنده و دست و دلباز است. بهار هر چه در چنته دارد را با بخشندگی تمام به انسان ها می بخشد تا آن ها هم از این زیبایی و سر سبزی مستفیض شوند. اما از قدیم می گویند آن چه را بدون زحمت به دست آوری، قدرش را نخواهی دانست... پس طبیعت و بهار هم موهبت هایشان را به همین راحتی ها کف دست انسان نمی گذارند؛ گاه آن را ماهی می کنند و به کف دریا می فرستند و گاهی دیگر این نعمت، گلی زیبا می شود که برای چیدن و رسیدن به آن باید بر خارهای گل فائق آیی. این بار اما این موهبت سخت تر از همیشه به دست خواهد آمد...
فصل بهار یعنی فصل کشاورزی و کاشت و داشت محصولات. چندی پیش به شمال کشور سفر کردیم و ماهیگیرانی را به تماشا نشستیم که با آمدن فصل بهار شروع به صید ماهی ها می کردند. چندی بعد به میمند شیراز رفتیم و در میان مزارع گل محمدی قدم زدیم و این گل زیبا را برداشت کردیم. همچنین سفری به لاهیجان داشتیم و با برداشت چای آشنا شدیم که می توانید تصاویر این سفرها را در لینک های زیر تماشا کنید:
تصاویری زیبا از برداشت گل محمدی در میمند شیراز
تصاویری از زنان و مردان گیلک هنگام برداشت چای لاهیجان
تصاویری از صید ماهی در دریای خزر | نانی از جنس دریا
حال باری دیگر راهی سفری دلچسب به شمال کشور شده ایم؛ مقصدمان استان گیلان و شهر رشت است. می رویم تا شالیکارانی را از نظر بگذرانیم که با آمدن نیمه فصل بهار و آغاز فصل گرما مشغول نشاء برنج می شوند. آن ها زنان و مردانی هستند که رنج نشاء را به جان می خرند و ساعت ها زیر چتر آسمان در مزارع برنج تلاش می کنند تا در نهایت محصولی به دست آید با نام برنج.
این کار، هر چند سخت اما زن و مرد نمی شناسد، همه دوشادوش هم در تلاشند تا در نهایت بهترین محصول را برداشت کنند تا خستگی یکسال زحمت از تنشان به در شود.
در ادامه تصاویری از نشاء برنج در رشت در بهار 96 را خواهید دید که توسط مجتبی محمدی به ثبت و در خبرگزاری ایرنا به ثبت رسیده اند.
1- می روند تا کار را شروع کنند
2- برای رسیدن به محصول، رنج را به امید دسترنج به دوش می کشند
3- کاری سخت و پر زحمت که زن و مرد نمی شناسد
3- زنانی که کمر همت بسته اند و رنج برایشان بی معنی است
4- هر چند که می گویند در نشاکاری زنان نقش بیشتری دارند، اما مردهای گیلک هم دست از کار نمی کشند
5- او این تصویر را در روز ساعت ها و بارها می بیند
6- برای هر دانه برنج، چه زحمت ها که کشیده نمی شود
7- او بی وقفه در تلاش است
8- برایش دیدن حاصل دست رنجش، لذت بخش است
9- و این مزرعه بدون شالیکارانش، سوت و کور است
سخن آخر
آیا تا به حال از نشاء کاری برنح تصویری دیده بودید؟آیا در این فصل به گیلان سفر کرده اید؟
نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
6 دیدگاه
علی اکبر
بیاییم با خریدبه موقع ازکشاورزان (فصل پاییز)از تولید داخل حمایت کنیم ودولت نیز با جلوگیری از واردات بی رویه ازاشتغال ودرامدزایی حمایت نمایید
13 خرداد 1396
ساسان
سلام و درود طاعات و عبادات قبول بنده در استان گیلان و در آستانه اشرفیه به دنیا آمده ام اگرچه در تهران زندگی می کنیم اما دارای منزل در لشت نشا نیز هستیم بنده نشاکاری را از نزدیک دیده ام و همواره برای کشاورزان عزیز آرزوی سلامتی و تندرستی را دارم.
08 خرداد 1396
مهدی پورزارعی
تصاویر زیبایی بود..تشکر
08 خرداد 1396