زينب شيرازی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
27 تیر 1396
به روز رسانی
15 شهریور 1398
اگر بخواهیم از یکی از تأثیر گذارترین و محبوب ترین شخصیت های علمی کشورمان نام ببریم، قطعا پروفسور محمود حسابی می تواند نخستین انتخاب ما باشد. دانشمندی بزرگ و نخبه ای کوشا و پرتلاش که تا آخرین ساعات زندگی اش هم دست از یادگیری و مطالعه و آموزش بر نداشت و برای کشور عزیزمان ایران، دستاوردهای بسیاری به ارمغان آورد. اگر نگاهی کوتاه به زندگی نامه این شخصیت بی نظیر بیاندازید، با لیست بلند بالایی از افتخارات او رو به رو می شوید که بدون شک شما را شگفت زده خواهد کرد. مردی که افتخاراتش تنها به وسعت میهن عزیزمان نبوده و ایرانی است که برای اولین بار نشان لژیون دونور فرانسه یا همان نشان شوالیه ادب و هنر این کشور را از آن خود کرد. همراه کارناوال باشید تا این بار سری به موزه این مرد دوست داشتنی در شمال تهران برویم و با بخشی از زندگی او بیش تر آشنا شویم.
موزه پروفسور حسابی در خیابان تجریش تهران و در خانه قدیمی و باصفای او برپا شده است. در این موزه می توانید از یادگارهای این استاد بازدید کنید و در جریان زندگی نامه پروفسور حسابی قرار بگیرید. از جمله بخش های موزه دکتر حسابی می توان به نشان ها و لوح های یادبود، سفرنامه ها، تقدیرنامه ها، یادداشت ها و نامه های پروفسور و البته اسناد قدیمی و فامیلی از خانواده این شخصیت برجسته اشاره کرد.
در پیش رو عکسی از جوانی دکتر حسابی در کنار مادر بزرگوار ایشان، خانم گوهرشاد حسابی می بینید. جالب است بدانید که مادر ایشان در تربیت و یادگیری این فرد بزرگ نقش بسیار پررنگی داشتند و با وجود مشکلات جسمی و سختی های روزگار، لحظه ای از آموزش دو پسرش از جمله محمود دریغ نکردند؛ به گونه ای که به تنهایی فضایی را پیش آوردند تا فرزندانشان تنها در سنین 9 تا 11 سالگی، بتوانند قرآن کریم، دیوان حافظ و کتاب های گلستان و بوستان را به طور کامل به خاطر بسپارند.
البته این تنها بخشی از فداکاری ها و تلاش این بانوی گرامی برای تربیت شخصی چون دکتر حسابی بوده است. بی دلیل نیست که دکتر حسابی می گویند:
من تمام زندگی خود را مدیون دو زن هستم: مادرم و همسرم!
همان طور که گفته شد امروزه این عکس تاریخی و خاطره انگیز در موزه دکتر حسابی نگهداری می شود و همه روزه از ساعت 14:30 تا 22 می توانید به بازدیدش بروید.
محل نگهداری: موزه دکتر حسابی، تهران
زمان بازدید: 14:30 تا 22، جمعه ها 10 تا 22
آدرس موزه ایران: تهران، تجریش، خیابان مقصود بیک (دربندی)، چهار راه حسابی، خیابان حسابی، شماره 47
دیگر آثار باستانی و نفیس معرفی شده در کارناوال را بخوانید:
همچنین می توانید درباره برخی از آثار تاریخی باشکوه ایرانی در زیر بخوانید:
مرد نمکی ۱۷۰۰ ساله در موزه ایران باستان
اولین سلفی ایرانی | عکس 200 ساله
#گنجینه های تاریخ ایران و جهان را با کارناوال بشناسید.
دیدگاه جدید