شیرین کیاسروش
انتشار
10 آبان 1397
به روز رسانی
15 شهریور 1398
قطر در زمینه رشد و توسعه نمونه ای مثال زدنی محسوب می شود. این کشور کوچک و کم جمعیت در خاورمیانه، از زمان استقلال خود تا امروز مسیر موفقیت آمیزی را برای پیشرفت و توسعه طی کرده است. کشور قطر سال ها تحت حمایت بریتانیا بود و پس از اعلام استقلال در 1 سپتامبر 1971 (برابر با 10 شهریور 1350) به دلیل برخورداری از ذخایر فراوان نفت و گاز، تبدیل به کشوری ثروتمند شد. تا دهه 1990 و پیش از شروع استخراج نفت و گاز طبیعی، این سرزمین به عنوان محلی برای صید مروارید شناخته می شد. امروز قطر با برخورداری از تکنولوژی های پیشرفته برای استخراج، یکی از ثروتمندترین کشورهای دنیا به شمار می رود. در سال 2014 درآمد خالص قطر از این محل 38 میلیارد دلار اعلام شد که برای کشوری با مساحت 11,493 کیلومتر مربع و جمعیت 2.6 میلیون نفر مبلغ چشمگیری ست. پایتخت آن، دوحه (Doha)، یک شهر مدرن و لوکس محسوب می شود و میزبان بازی های جام جهانی فوتبال 2022 خواهد بود.
مگان ویلت (Megan Willett) در وبسایت بیزینس اینسایدر (Business Insider) با جمع آوری عکس هایی از دوحه جدید و قدیم، تغییرات این شهر را از 1971 تا کنون، یعنی از زمان استقلال به بعد، نشان داده است. بیزینس اینسایدر که در سال 2007 شروع به فعالیت کرده، یک وبسایت مرتبط با اطلاعات و اخبار کسب و کار است و مطالبی در ارتباط با بودجه و سرمایه گذاری، تکنولوژی و سایر جنبه های صنعت منتشر می کند. با کارناوال همراه باشید تا سری به این عکس ها بزنیم و رشد سریع شهر دوحه را ببینیم.
1- منظره شهر دوحه در 1977
این شهر در سواحل خلیج فارس بنا شده است.
* منظره شهری دوحه در حال حاضر
در سال های اخیر سرمایه گذاری های کلانی برای ساخت و ساز در دوحه انجام شده است و در این شهر ده ها ساختمان در حال ساخت وجود دارد.
2- منطقه تجاری شهر دوحه در 1968
* امروز در این قسمت از شهر دوحه ساختمان های مدرن، آسمان خراش ها و مراکز خرید زیادی وجود دارد. اینجا وست بِی (به انگلیسی: West Bay، به عربی: بندر الغربی) خوانده می شود و یکی از جدیدترین و مهم ترین مناطق دوحه است.
3- در سال 1975، ساخته شدن موزه ملی قطر (Qatar National Museum) امر مهمی تلقی می شد. این تصویر در 1977 ثبت شده است و ساختمان موزه را از درون قاب یک بنای فروریخته در وضعیت قدیمی شهر نشان می دهد.
* امروز، موزه هنرهای اسلامی قطر (Qatar Museum of Islamic Art) شهرتی جهانی دارد. در این تصویر موزه را می بینید که مقابل منظره شهر دوحه، در شب نورپردازی شده است. این ساختمان پر از نسخه های خطی، پارچه ها و سرامیک های تاریخی است.
4- این عکس بخشی از بازار روباز دوحه در 1977 را نشان می دهد. در آن زمان، دیدن انبوهی از زباله ها و افرادی که در این محل پرسه می زدند و قلیان می کشیدند عادی بود.
* الان در دوحه مراکز خرید مدرن و لوکس زیادی وجود دارد. این یک مرکز خرید بزرگ در منطقه پورتو عربیا (Porto Arabia) است؛ منطقه تجاری و مسکونی مدرنی که چشم انداز ساحلی دارد.
5- تصویر کاخ امیر قطر (به عربی: الديوان الأميري القطري) در 1971، زمانی که زمین های اطراف آن هنوز به طور کامل ساخته نشده بودند.
در آن زمان احمد بن علی آل ثانی امیر کشور قطر بود و از 1960 تا 1972 که پسر عمویش علیه او کودتا کرد، قدرت را در دست داشت.
کاخ امیر قطر در قرن 18 توسط دولت عثمانی بنا شد و اکنون یک ساختمان حکومتی ست که محل کار و دفتر امیر قطر و نخست وزیر محسوب می شود.
* کاخ امیر قطر در شکل فعلی آن، چمن های سبزی در اطرافش دارد و با دقت از آن ها نگهداری می شود. در حال حاضر اینجا محل کار "شیخ تمیم بن حمد بن خلیفه آل ثانی"، امیر قطر است که از 2013 در این مسند قرار دارد.
6- برج ساعت در مرکز صنعتی شهر دوحه، 1971
* امروز برج ساعت در مقابل مناره مسجد الشیوخ خیلی کوتاه به نظر می رسد. این مسجد در کاخ امیر قطر واقع است.
7- یک ماشین پلیموت (Plymouth) آمریکایی در بیابان حاشیه شهر دوحه رها شده است، 1977.
پلیموت یک کارخانه اتومبیل سازی آمریکایی بود که از 1928 تا 2001 فعالیت می کرد. این کارخانه ماشین های ارزان قیمتی تولید می کرد و با هدف رقابت با ماشین های شورلت و فورد که با قیمت بالا فروخته می شدند تاسیس شده بود. امروز خیابان های قطر مملو از ماشین های گرانقیمت است.
* در منطقه ای که پیش از این حاشیه شهر محسوب می شد، مجموعه ورزشی چند منظوره شهر دوحه با 2.5 کیلومتر مربع مساحت بنا شده است. در اینجا جاذبه های گردشگری مانند ورزشگاه بین المللی خلیفه (Khalifa International Stadium) و برج تجاری_مسکونی اسپایر (Aspire Tower) با 300 متر ارتفاع قرار دارد.
ورزشگاه بین المللی خلیفه که گنجایش جمعیت 40,000 نفر را دارد، میزبان رویدادهای مهم ورزشی شامل بازی های کشورهای عربی 2004، بازی های آسیایی 2006 و جام ملتهای آسیا 2011 بوده است. بازی های جام جهانی فوتبال 2022 نیز در اینجا برگزار خواهد شد.
سخن آخر
تصاویری از رشد کشور قطر و تغییراتی را که در پایتخت این کشور حاصل شده است تماشا کردیم.
شما علت پیشرفت چشمگیر قطر را چه می دانید؟
آیا سرزمین دیگری را می شناسید که در بازه زمانی مشابه، پیشرفت های زیادی به دست آورده باشد؟
اطلاعات خود را با ما درمیان بگذارید.
4 دیدگاه
درود بر شیخ تمیم عامل توسعه و پیشرفت قطر شد
17 خرداد 1403
قطر یعنی پیدا کردن مسیر پیشرفت به معنای واقعی
وقتی مدیریت صحیح برای استفاده از منابع مالی همراه با برنامه ریزی درجهت ساخت زیربنا و تقویت اقتصاد، آموزش و پرورش، ورزش و ..... وجود داشته باشد قطر دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی به قطر فعلی تبدیل میشود، آرزوی موفقیت برایتان دارم.
24 آذر 1402
14 آذر 1401
خاک بر سر ایران شد
29 آبان 1401